Átadták az Erkel és a Vízmű felújított kollégiumait

2017. szeptember 3. 18:41 | Zsíros András

Vasárnap délután egymás után két felújított kollégiumot is átadtak. Gyulán az Erkel Ferenc Gimnázium, Békéscsabán pedig a BSzC Vásárhelyi Pál Szakgimnázium diákjai vehették ünnepélyesen birtokba megújult "otthonaikat".

Bátorságra is szükség van ahhoz, hogy valaki kollégiumba költözzön, ehhez pedig az adott település kötelessége, hogy méltó feltételeket biztosítson – mondta Gyula város polgármestere az átadó ünnepségen. Görgényi Ernő a megvalósult beruházást némi humorral fűszerezve ahhoz hasonlította, mint mikor dolgozatírás közben egy időre elhagyja a tanár a termet, a diákok között pedig példátlan összefogás veszi kezdetét, aminek eredményeként mindenki jó eredményt ért el. A KBC Nonprofit Kft-n keresztül létrejött összefogás itt is sikert eredményezett – tette hozzá a városvezető, aki ráadás gesztusként saját polgármesteri keretéből egy avató koleszbulihoz is ígért forrást a diákoknak.

 

 

Rég várt felújításnak örülhetnek Békéscsabán a vízműs kollégisták is, akik második otthona az utóbbi 45 évben nem esett át komolyabb renováláson. Mindkét épület többek között homlokzatjavításon és -szigetelésen, nyílászárócserén, valamint tetőszigetelésen esett át, valamint napelemek is hozzájárulnak ahhoz, hogy az intézmények 80 százalékos energiamegtakarítással üzemelhessenek ezután.

Vantara Gyula országgyűlési képviselő mindkét átadó ünnepségen arra kérte a tanulókat, vigyázzanak a kívül-belül megújult kollégiumokra, hogy az utánuk jövők is még sokáig élvezhessék a korszerű épületek előnyeit.

A korszerűsítések nem érnek véget, hamarosan további berendezések újulnak meg a diákotthonokban, illetve folytatódik az intézmények energiahatékonysági programja.

További programok »

FEL