Több mint 2 milliárd forintból korszerűsíthet Gyula – videóval

Több mint 2 milliárd forintot nyert Gyula városa a 2016-ban meghirdetett Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) első körében. A pályázatok a városi intézmények modernizálását, az energetikai költségek csökkentését, illetve a lakosok életkörülményeinek javítását célozzák meg. 

Az első kör lezárása után Gyula tíz pályázatot nyert el, amelyek között szerepel helyi bölcsődék felújítása, intézmények modernizálása, illetve kerékpárutak felújítása.

 

 

Az eddig elnyert pályázatok

  • 253 millió forint értékben a Törökzugi bölcsőde és a Gyulavári bölcsőde
  • 125 millió forint értékben a Szivárványnapközi otthon átalakítása és bővítése
  • 400 millió forint értékben a Gyulai belvíz és csapadékelvezető megépítése
  • 400 millió forint értékében a Gyulavároserdő közötti kerékpárút megépítése
  • 161 millió forint értékében a Gyulai Közüzemi Nonprofit Kft irodaházának épületenergetikai fejlesztése
  • 300 millió forint a munkanélküliség csökkentéséért a helyi vállalkozások bevonásával
  • 166 millió forint további Gyulai óvodák felújítására és bővítésére
  • 212 millió forint Közlekedés fejlesztésre, a Gyulavár és Dénesmajor közti út 1600 méteres szakaszban

 

 

– A pályázatok a városi intézmények, épületek modernizálását, korszerűsítését célozzák meg és az energetikai korszerűsítésekre tekintettel a város kiadásait fogják csökkenteni. Továbbá a helyi gazdaságfejlesztéshez is hozzájárulnak. Összességében a gyulaiak életminősét javítják. Eddig 2 milliárd 77 millió forint összegben érkezett támogatás Gyulára – emelte ki Görgényi Ernő, Gyula polgármestere.

A második kör keretösszege megyei szinten 21 milliárd 794 millió forint. A Gyulai ötök számára 7 milliárd 304 millió forint, amire tudnak pályázni.

– A 2015-ös pályázatok esetében  maradványpénz jelent meg a megyei önkormányzat, illetve a települések számára. Ebből az 1,8 milliárd forintból van egy szabad keret – 1 milliárd forint – amit minden megyei önkormányzat fel tud használni a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázatai kapcsán. Ebben is szeretnénk sikereket elérni – fogalmazott Kónya István, a város alpolgármestere.

 

Megosztás:

Címke: , , , , , , , ,