Átadták a Százszorszép Művészeti Bázisóvoda energetikai korszerűsítését

2019. október 2. 18:12 | Hidvégi Dávid

Szerda délelőtt átadták a Wlassics sétányon található Százszorszép óvoda felújított épületét.

Az átadón Herczeg Tamás arra emlékeztetett, hogy a felújításra azért volt szükség, mert az épület állapota leromlott annak 1983-as használatba vétele óta. Az országgyűlési képviselő hozzátette, hogy a választókerületében tovább folytatódnak a beruházások, Békéscsabán pedig a Lencsési Óvodában terveznek fejlesztéseket.

– A nagy felújítási hullámban erre az óvodára is sor került. Bárhogy is alakuljanak Békéscsaba demográfiai adatai, itt a belvárosban, erre az óvodára mindig szükség lesz – fogalmazott Herczeg Tamás.

A Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, hogy a beruházás a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) részeként jött létre. Dr. Sódar Anita hozzátette: a Szászorszép Művészeti Bázisóvoda felújítására 83 millió forint támogatást nyertek, amelyhez az önkormányzat 23 millió forintos önerőt tett hozzá.

– A projektben a klasszikus energetikai korszerűsítési munkákat végeztük el. 82 darab nyílászárót cseréltünk ki korszerű, műanyag nyílászárókra. Az épület több, mint 1300 négyzetméteren külső homlokzati hőszigetelést, illetve új színt kapott. Kialakítottunk egy akadálymentes vizesblokkot, illetve az épület szabványos, akadálymentes bejárata is elkészült. A gépészeti felújítási munkákon túl kiépült a napelemes rendszer és háztartási méretű kiserőmű – mondta az ügyvezető.

A Százszorszép Művészeti Bázisóvoda vezetője azt reméli a korszerűsítéstől, hogy legalább 50 százalékkal csökkenek a kiadásaik. Kócsi Sándorné emellett köszönetet mondott a beruházásért.

A békéscsabai közgyűlés Közművelődési, Ifjúsági, Oktatási és Sportbizottságának elnöke elmondta: büszkék arra, hogy a 

békéscsabai óvodák 90 százalékát TOP-os forrásból sikerült felújítani. Bíró Csaba kiemelte, hogy a beruházás azért is fontos, mert a megtakarításból felszabadúló pénzösszeget további óvodai projektekre fordíthatják.

A Wlassics sétány 4/1 szám alatti, Szászszorszép Művészeti Bázisóvoda felújítása a TOP-6.5.1-16-BC1-2017-00004 azonosítószámú "A Békéscsaba, Orosházi út 2. (Mackó Kuckó Óvoda) és a Békéscsaba, Wlassics sétány 4/1. szám alatti (Százszorszép Művészeti Bázisóvoda) önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése" című projekt keretében valósult meg.

További programok »

FEL