Átadták a Dig-Build Kft. megújult épületét

Takaros épületben a takarító cég – átadták a gyulai Dig-Bulid Kft. felújított központját

Átadták a Dig-Bulid Kft. megújult épületét Gyulán. A nagyvárad téri, leromlott állapotú ingatlant a vállalkozás saját forrásból korszerűsítette. A takarítással és hozzá kapcsolódó szolgáltatásokkal foglalkozó cég új központjában oktatási helységet, sőt akár vendégfogadást is lehetővé tévő apartmanokat is kialakítottak.

Az 1992-ben indult családi vállalkozás, Dig Build Kft. a  kezdetben mélyépítéssel foglalkozott, közel húsz éve fordították tevékenységüket a takarítás és a hozzá kapcsolódó szolgáltatások irányába.Maguknak gyártják például a szemeteszsákokat, amiket forgalmaznak is, csakúgy, mint a tisztítószereket. Ez utóbbiak esetében a cég fontosnak tekinti a környezettudatosságot is: csak biológiailag lebomló anyagokat használnak.

–Nem csak a tisztaság, hanem annak az illata, és hozzá kapcsolódó kíméletes és minimális tisztítószer, ami gyakorlatilag lebomlik. Tehát környezetbarát a szer, nem olyan, mint a hypo. – mondta el Bagosi Sándor a cég ügyvezetője.

A cég az egész országban, többek közt a fővárosban is végez tevékenységet. A folyamatos bővülés egyik állomása volt, amikor Gyulán megvásárolták a Nagyvárad téren a vízügy egykori laboratóriumi épületét. Az idők folyamán többféle intézménynek helyet adó ingatlan erősen leromlott, ezt a kft. újította fel, mára pedig ez lett a vállalat központja.

–Ez nagyon fontos városképi szempontból is, és főleg abból a szempontból, hogy embereknek ad munkát, tudunk boldogulni, nő a város iparűzési adója, és mindannyian jobban tudunk boldogulni itt Gyulán és a megyében, valamint az országban egyaránt. – hangsúlyozta Kovács József, országgyűlési képviselő.

A cég több mint 200 főt alkalmaz, akik közül 85-en megváltozott képességű munkavállalók.

–A gyulai vállalkozásoknak évről évre nő a teljesítménye jellemzően. 2012-ben 555 millió forint volt az iparűzési adó bevételünk, tavaly ez már 790 millió forintra nőtt, és az idén is 790 millió forintos iparűzési adóbevétellel számolunk. Ezek mögött a számok mögött, az adófizetések mögött gazdasági sikerek vannak, egyéni teljesítmények, vállalkozások és munkahelyek, ezért közösségi siker is, hogyha egy gyulai vállalkozás eredményes. – emelte ki Görgényi Ernő, Gyula polgármestere.

A cég vallja, hogy a takarítás mára komoly szakértelmet igénylő foglalkozássá, ágazattá nőtte ki magát. Ennek átadására képzéseket is szerveznek, amelynek biztosítására akár szálláshelyként is használható apartmanokat is kialakítottak a megújult épületben. A város vezetői bíznak abban, hogy a mostani fejlesztéshez hasonlóan a környékbeli, szebb napokat látott ingatlanok is megtelhetnek majd új élettel.

 

 

 

Megosztás:

Címke: , , , , ,