Ünnepélyesen átadták a gyulai Szent Miklós parkot

2019. szeptember 3. 12:32 | Sipos Gábor

Hétfő délután Gyulán átadták a felújított Szent Miklós parkot. A hivatalos megnyitó mellett az érdeklődők kulturális és gasztronómiai programokon is részt vehettek az 1896-ban telepített történelmi parkban.

Az ünnepélyes átadón dr. Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere elmondta, hogy a város lépésről lépésre fejlődik. A park rehabilitációja az Európai Unió és a Magyar kormány a gyógyhelyek turisztikai fejlesztésére kiírt pályázatból valósulhatott meg. Összesen 23 pályázóból, a gyulai pályázat bekerült az öt nyertes közé. A megújult park 214,5 millió forint támogatásból és közel 40 millió forintos városi önerőből készült el.

Dr. Kovács József,  országgyűlési képviselő felszólalását követte dr. Orbán Balázs miniszterhelyettes, parlamenti és stratégiai államtitkár. Köszöntőbeszédében kiemelte, hogy Gyula városa közkedvelt turisztikai célpont, kiemelt figyelmet kap a város szépítése, fejlesztése.

- Gyula az egész ország számára nagyon fontos. Száraz, de jól látható számok mutatják, hogy mennyire sikeres Gyula, mennyi ember töltődik itt fel és kap új lendületet. Találkozik, akár életre szólóan egymással – hangsúlyozta az államtitkár.

A nagyközönség a nyitóünnepség után, jelképes szalagátvágást követően vehette birtokába a parkot.

Galéria

További programok »

Gyula

Térzene és megemlékezés Gyulán

A Térzene Program újabb állomásaként ezúttal a Farkas Fúvósötös adott komolyzenei koncertet Gyulán, a Várkertben. A koncert előtt nem sokkal pedig a Gyulai Október 23. Alapítvány helyezett el koszorút a vár falán a pozsonyi csata emlékére.
2020. július 4. 19:25
FEL