Megújult a Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztály épülete

2017. november 10. 08:12 | Papp Ádám Sándor

Csütörtökön hivatalosan is átadták a Békéscsabai Járási Hivatal Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztályának felújított épületét, amely része egy 1,2 milliárd forintos KEHOP-os pályázatnak. A projekt a kormányhivatal tíz Békés megyei épületének energetikai felújítását célozta meg.

A Luther és a Kis-Tabán utca sarkán található az az épület, amely több mint 300 millió forintból újult meg. A nyolc hónapon át tartó rekonstrukciónak köszönhetően kicserélték a nyílászárókat, valamint napelemeket telepítettek az épület tetejére. Dr. Takács Árpád kormánymegbízott az átadó ünnepségen hangsúlyozta, azért fontosak ezek a beruházások, mert a kormány számára kiemelt feladatokat végeznek a tb épületében is.

Azt látjuk, hogy ebben az épületben is megváltozott minden. Ma már egy olyan munka folyik itt, amely a kormányzat számára prioritás. Olyan dolgok dőlnek el itt, amely a kormányzat szempontjából nagyon fontos: a csecsemőgondozási díjtól, a nyugdíjkérdésekig, az egészségbiztosítási kérdésektől a fogyatékosokkal való kapcsolattartásig - fogalmazott dr. Takács Árpád. 

A nyertes pályázat főként a villamos-, valamint a gázenergia megtakarítását segíti. A térség országgyűlési képviselője elmondta: az energiatudatosság mellett nagyon fontos volt, hogy 21. századi körülményeket teremtsenek az itt dolgozóknak és az ügyfeleknek.

60 százalékos és 40 százalékos a villamosenergia- és a gázenergia-megtakarítás. Ha csak pusztán a számokat nézzük, ez is azt bizonyítja, hogy jó beruházások születtek, jó elképzelések valósultak meg. Az állami tisztségviselők mindent megtesznek, hogy az ügyeket zökkenőmentesen intézzék - ecsetelte Vantara Gyula, a térség országgyűlési képviselője.

Palich Etelka helyettes államtitkár az átadó ünnepségen kiemelte, hogy a kormányhivatali épületek negyede már megújult a közelmúltban.

Ezen épületek társadalmi hasznossága feltétlenül kimutatható. A másik nagyon fontos dolog, hogy az állam jó gazda, itt ezt meg is tudta mutatni, hiszen a 100 százalékból 25 százalékot a 4 év alatt már teljesített - emelte ki Palich Etelka.

A helyettes államtitkár hozzátette, hogy a kormány a közeljövőben energetikai és feladatellátási szempontból is megreformálja az államigazgatási épületeket.

 

 

További programok »

Itthon

Adventi hangulattal készül a gyulai Almásy-kastély

Karácsonyi varázskastély címmel hirdetett adventi programsorozatot a gyulai Almásy-kastély. Az intézmény december 2. és január 7. között szombatonként adventi vásárral, kézműves ajándékműhellyel, valamint ünnepi installációkkal várja a látogatókat.
17:04
FEL