Átadták a felújított járási hivatalt Sarkadon

Pénteken adták át az 50 millió forintból felújított Sarkadi Járási Hivatal épületét. Ez az intézmény is részese azon 10 középületnek, amelyet az elnyert 1,2 milliárd forintos pályázatból rekonstruálnak Békés megyében.

Napelemek telepítése, nyílászárók cseréje, valamint az épület külső hőszigetelése valósult meg a projekt keretében. A felújítások az intézmény költségeinek csökkentését célozták meg – fogalmazott a térség országgyűlési képviselője. Dr. Kovács József hozzátette: az épület energiaköltsége közel egynegyedére csökken, ami azt jelenti, hogy havi több tízezer forintot spórolhat meg a város.

Dr. Takács Árpád, kormánymegbízott az átadó ünnepségen hangsúlyozta: a kormányhivatalokban, illetve a járási hivatalokban dolgozó állami tisztségviselők, valamint ügyfelek számára fontos a 21. századi körülmények megteremtése.

Az elmúlt 7 évben a közigazgatás olyan változáson ment keresztül, amely alapjaiban megváltoztatta a korábbi szervezet és feladatrendszert. A kormányhivatalok létrehozása, a szakigazgatási szervek integrálása a járási hivatalok kialakítása, mind ugyanazt a célt szolgálta, hogy Magyarország megfeleljen a következő évek kihívásainak – emelte ki dr. Takács Árpád.

Csepreghy Nándor parlamenti államtitkár az átadáson felidézte, hogy 2016-ban, 270 kormányablakban közel 12 millió ügyet oldottak meg az állami tisztségviselők 8 napon belül. Hozzátette: ezek a számok európai szinten is kiválóak

A szolgáltatás minőségi ellátására kell az állami forrásokat fordítani, nem arra, hogy toldozunk-foltozunk olyan épületeket, amelyek amúgy működésképtelenek. Ezért, hogyha megnézzük ezt a járási központot, itt is európai körülmények között lehet európai szolgáltatásokat nyújtani. Ezt a beruházási csomagot kell folytatni a jövőben – fogalmazott a parlamenti államtitkár.

Az átadó ünnepség szalagátvágással ért véget, amely az intézmény hivatalos üzembe helyezését jelképezte.

 

 

 

 

 

 

 

Megosztás:

Címke: , , , , , , , , ,