Apanapló - XXIV. rész - Bővülünk

2021. augusztus 29. 18:25 | D. Nagy Bence

Apa vagyok, 2020 októbere óta éles bevetésen. A huszonnegyedik naplóbejegyzés következik.

 

2021.08.29. Apanapló - XXIV. rész - Bővülünk

 

Közel három hónapja nem írtam új bejegyzést, de a megszámlálhatatlan (értsd: nulla) rajongói levél végül rávett a folytatásra. Persze nem csupán ez az egyetlen apropója a kissé hektikus kontinuitás fenntartásának, ugyanis januárban újabb taggal bővül a családunk. Nem, nem adtam bigámiára a fejem (ha akarnám, se lehetne, mert hála Istennek idehaza még nem gyűrűzött be a poliámor őrület), ellenben ismét gyermekáldás elé nézünk.

Jelenlegi egy szem kisfiunk tehát bátyó lesz, és bár még nem tudja, hogy anya pocakjában mi rejtőzik, de mintha lélekben már most készülne az új szerepre. (Vagy ezek simán csak a fejlődésének rendes szakaszai, de engedtessék meg nekem most egy kissé túlmisztifikálni és túlérzelegeni ezt a folyamatot!) Artúr egyébiránt kúszásból és úszásból egész szép eredményeket tudhat maga mögött, nemrég kellemes (nem mondta, hogy ne lett volna az) balatoni élményeket is szerzett. Szépen fejlődik a kommunikációja is: még kissé random módon ugyan, de elkezdett pápázni. Ez ugye nem azt jelenti, hogy Szent Péter trónjára ülve róma püspökét mímeli, hanem pusztán annyit, hogy kézzel int. Meg joviálisan vigyorog hozzá, de ezzel az extrával nem mindig ajándékozza meg a célszemélyt.

"Alig várom, hogy kiderüljön mi lesz a neme a tesóm gyerekének, mert akkor végre megtudhatom, hogy nagynéni leszek vagy nagybácsi", szól a régi vicc, amely azonban előremutató is, hiszen jelenleg még éppen nem tudjuk, hogy a második magzat milyen alapfelszereléssel érkezik. Mindkét eshetőségre készülni kell tehát, bár talán, ha ismét egy kisfiúval áld meg minket a Teremtő, annyiból egyszerűbb a dolog, hogy ruhája már biztos lesz. Nyilván, ha kislány, annak is lesz ruhája, de az további beszerzést igényel. Ez persze csak az egyik, és talán a legkisebb tényező az érkező tesóval kapcsolatban, de időnként kisstílűnek is kell lenni. És amíg a szülők ezeken a kisebb-nagyobb problémákon ventilálnak, addig is telik az idő, gömbölyödik a pocak és erősödik a bátyus. Csak most gondolok bele, milyen érdekes: a következő csemeténket már nem ketten, hanem hárman várjuk. Izgi lesz, na!

Az előző bejegyzést ide kattintva olvashatja.

További programok »

Életmód

Szeptemberben a vendégéjszakák száma meghaladta a 2019-es számokat is

A vártnál is jobb eredményeket hozott a szeptember, ugyanis a vendégéjszakák száma 65 százalékkal meghaladta a tavalyi adatot, ráadásul 4 százalékkal túlszárnyalta a 2019-es, a koronavírus-járvány előtt mért számokat is - mondta a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója a szervezet hivatalos, szombaton közzétett podcastjában.
2021. október 16. 17:37
FEL