Apanapló - X. rész

2020. szeptember 7. 15:20 | D. Nagy Bence

A behir.hu rovatában egy leendő édesapa osztja meg tapasztalatait az első gyermeke érkezését övező izgalmakról. A tizedik naplóbejegyzés következik.

 
2020.09.07. Apanapló - X. rész - Az eltolt idő nyomában

“A nemzetközi helyzet egyre fokozódik!” Ezt Virág elvtárs mondta a tudásszomjas Pelikán Józsefnek, aki a hazai helyzetről sem tudott sokat, nemhogy a nemzetköziről. Mi azonban – Pelikánnal ellentétben – pontosan tudjuk, hogy a 33. hetet betöltve minden fokozódik: anyánál a különböző fájdalmak, apánál meg a vérnyomás. Időközben az is megtörtént, ami sokáig csak fata morganikus jelenségnek tűnt. Mint azt korábban leírtam, azon imádkoztunk, hogy Ödönünk forduljon be, tisztességesen, mint egy szimbolista költő. Ezt a feladatot csemeténk szeptember elején sikerrel abszolválta, igaz, az édesanyja elég sokat unszolta. Ezzel megvolnánk, gondoltam akkor, ám észre kellett vennem, hogy a terhesség alatt (pedig nem is én hordom ki a gyereket) a dolgoknak nem igazán lehet tartósan örülni, mert az idő úgy tűnik el, mint Proust tálcájáról a madeleine teasütemény. 

Mivel az idő ilyetén el-eltünedezését mindketten konstatáltuk, sorra vettük, hogy miket kell még beszerezni utódunk színre lépése előtt. A gyerekágy rekvirálását követően egy megfelelő szállítóeszközben kezdtünk el gondolkodni. Én ugyan felvetettem a tömörgumis talicskát (mert azt ugye pumpálni sem kell és tágas), majd az első szemrehányás után a molnárkocsit is (tekintve, hogy a harmadikon lakunk és némi gumipókkal csodákat lehet művelni), de kedvesem tetszését ez sem nyerte el maradéktalanul, így hát maradtunk a babakocsinál. Mivel Ödön – aki jelenleg sárgadinnyeként tengeti napjait – feltehetően sok időt tölt majd el négy keréken, olyan kocsit kerestünk, amiben kényelmesen lehet aludni, szemlélődni és versenyezni egy másik, hasonlóan pihent apuka által tologatott gyerkőccel. Feleségem meglehetősen expert lett a különböző típusokban, így kiemelte, hogy nekünk minimo calculo “3 in 1” kocsi kell. Nekem, bár a bolygó hollandiról voltak ismereteim, a bolygókerék fogalma is új volt, nemhogy a három az egyben babakocsi, amely típust korábban csak poros kávéban ismertem. Lényeg a lényeg, nem túl hosszú keresgélés után kedvesem rá is akadt a tökéletesnek tűnő babakocsira, amely – Isten nagyobb dicsőségére – nemcsak bolygókerekű elől, de 3 in 1 volt, sőt, az üléseket az autóban is biztonsággal el lehet helyezni. Minden készen áll tehát, hogy Ödönömmel az első adandó alkalommal benevezzünk egy apa-baba rallyra! 

Az előző részt itt olvashatja.

Ezek is érdekelhetik

További programok »

FEL