Apanapló - IX. rész

2020. augusztus 29. 12:17 | D. Nagy Bence

A behir.hu rovatában egy leendő édesapa osztja meg tapasztalatait az első gyermeke érkezését övező izgalmakról. A kilencedik naplóbejegyzés következik.

 

2020.08.29. Apanapló - IX. rész - A szundi két apródja

Elsőre talán zavarosnak tűnhet ez az Arany-parafrázis, de hamarosan minden kiderül. A lényeg, hogy Ödön körül zajlik az élet. Mint megtudtuk, csemeténk – az applikáció szerint legalábbis – mostanra vadászgörény méretű lett. Ödön, a méretbeli egyezés mellett, ennek a kedves kis emlős állatnak egy másik fontos attribútumát is a magáévá tette. Természetismereti tanulmányaim (és a Wikipédia) szerint a görények napi 14-18 órát alszanak, de amikor ébren vannak, nagyon aktívak. Nagyjából ezeket az arányokat figyeltük meg gyermekünknél is, legalábbis az ébren töltött órák alatti aktivitásra vonatkozóan. Feleségem egyre többet mondja, hogy szeretne már szülni. No nem azért, mert a vajúdás oly annyira kívánatos, de már nagyon unja a 3D-s, vagyis a térben előre türemkedő felsőit. Emellett pedig, ahogy már írtam is, nehéz a pocak.

Nemrég egy kiváló, igen masszív gyerekágyhoz jutottunk hozzá kedves rokonaink révén. Az ágy multifunkciós, mert pelenkázó is tartozik hozzá, de teljesen lecsupaszítva egyszemélyes ágyként is használható. Ha az általános iskolai matekpéldák ismert formuláját hívnám segítségül, akkor a kérdés úgy szólna: hány hektoliter verítéktől szabadult meg Laci és Bence, mire a bútort darabonként a harmadik emeletre cipelte? Nos, legyen elég annyi, hogy kis csapatunk egy aszályos időszakban kiváló öntözési tartalékot képezett volna, igaz, kicsit sósat. Ami a kiságyat illeti, sok időnek kell ahhoz eltelnie, míg újból megmozdítjuk, és ahogy elnézem a masszív faanyagot, a kiváló rácsokat (a Csillagban is megirigyelnék) és a komfortos fekvőhelyet, hirtelen megtalál egy gondolat: ezt még unokáink is látni fogják!

Az előző részt itt olvashatja.

Ezek is érdekelhetik

További programok »

FEL