Általános iskolások látogattak el a médiacentrum szerkesztőségébe - galériával

2020. július 6. 16:24 | D. Nagy Bence

Két alkalommal is a Békéscsabai Médiacentrum szerkesztőségébe látogattak azok az általános iskolások, akik a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara pályaorientációs táborában vettek részt. A gyerekek nemcsak a munkafolyamatokat tekintették meg, de kipróbálhatták magukat a műsorkészítésben is.

A gyerekek a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara pályaorientációs hetének részeként a média világába nyerhettek betekintést Diós Zsolt, a Békéscsabai Médiacentrum Kft. ügyvezetőjének vezetésével.

Megismerhették a szerkesztő-riporterek, az operatőrök és a vágók munkáját, valamint kipróbálhatták magukat a hírolvasói székben. Több fiatal már kész tervvel érkezett, de olyan is akadt, akire a szerkesztőségben tett látogatás volt nagy hatással. 

- Azért szerveztük ezt a tábort, mert az a tapasztalatunk, hogy nagyon sok hatodikos, hetedikes és nyolcadikos tanuló nem tudja, hova menjen továbbtanulni.  Egy hét alatt nagyon sok szakmát meg lehet ismerni azáltal, hogy közvetlen betekintést nyernek a meglátogatott szervezetek, cégek munkájába, mint amilyen a Békéscsabai Médiacentrum is – mondta el a gyermeket kísérő Pintér Magda, a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara pályaorientációs adminisztrátora.

A gyerekek a pályaorientációs hét során többek között egy rádióstúdiót, valamint a Munkácsy Mihály Múzeumot és a Jókai színházat is felkeresték. Az iparkamara várhatóan jövőre is rendez pályaorientációs táborokat, amelyek eddig minden évben nagy sikerrel zajlottak.

 

Galéria

További programok »

Itthon

FEL