Alföldi Károly: Több ponton okoz gondot a forgalom

2022. június 23. 17:00 | Szabó Judit

Közlekedésbiztonsági témában tartott sajtótájékoztatót Békéscsabán, a Lencsési lakótelep egyik parkolójánál Herczeg Tamás országgyűlési képviselő és Alföldi Károly, a Fidesz-KDNP 4. számú választókörzetének képviselőjelöltje (az időközi választás június 26-án lesz Békéscsabának ebben a választókerületében).

Alföldi Károly több mint 25 éve él a Lencsési lakótelep elején, ezért folyamatosan látja, mi zajlik ott. A Fidesz-KDNP képviselőjelöltje szerint az a közlekedési rend, amelyben ma is közlekedünk, körülbelül az 1970-es években alakult ki. Azóta azonban sokkal több gépjármű van a a városban, többen használják az utakat. 

Kiemelte: személyes tapasztalatai alapján elmondható, hogy több ponton is gondot okoz a forgalom. Négy témában tenne javaslatot, az egyik ilyen a Lidl környéki csomópont.

– Aki a Bánszki utca felől érkezik, gyakorlatilag balra, a Dózsa György útra nem tud befordulni. Emiatt, aki erre szeretne jönni, az a Felső Körös soron fordul le, végigmegy a körgátig és ott fordul rá a Lencsési útra. Viszont ennek az utcának a terhelése nem ilyen forgalomra lett kialakítva. Ezek egynyomsávos utak, sebességkorlátozó táblákkal és parkoló autókkal az út szélén – fogalmazott Alföldi Károly

A Fidesz-KDNP jelöltje hozzátette: a Felső Körös sor és a Kastély utca nem alkalmas két irányú forgalomra és nem is biztonságos. Több lakossági és szakmai egyeztetést lefolytatva arra a döntésre jutottak, hogy egyirányúsítani kellene bizonyos utcákat, ezzel levéve a terhelést és biztonságosabbá téve az útszakaszt.

Alföldi Károly tervei között szerepel a Lencséi úton kialakított jelzőlámpánál a zebra meghosszabbítása, a kerékpárutat keresztezve. Mint mondta, aki átmegy a bevásárlóközponttól a zöldéges felé, az egyből a kerékpárútra érkezik, és nem feltétlenül veszi észre a gyalogost. Ez pedig balesetet okozhat. Ezért szeretnék meghosszabbítani a gyalogátkelőhelyet jelző festést is a gyalogút végéig.

Az önkormányzati képviselőjelölt szerint felül kellene vizsgálni a zebrák világítását is, hiszen több helyen nem beláthatóak éjszaka a gyalogátkelők. Alföldi Károly szeretne több padot telepíteni a választókörzetben lévő gyalogos utak mellé, illetve azokba a buszmegállókba is, ahol az hiányzik.

– Ezeket a problémákat jelezni fogjuk az illetéseknek, és egy szakmai egyeztetést követően, a megvalósításra is javaslatot teszünk – zárta tájékoztatóját Alföldi Károly.

A térség országgyűlési képviselője elmondta, hogy tájékoztató helyszínéül azért a Lencsési út egyik parkolóját választották, mert az önkormányzati képviselőjelölt is ott lakik a 4. számú választókörzetben, és nagyon sokat egyeztetett a környékbeli lakosokkal a problémák megoldásáról. 

– Számos olyan javaslata van a vasárnapi időközi választáson a Fidesz-KDNP színeiben induló Alföldi Károlynak, amely nem feltététlenül kerül sok pénzbe, de a kerékpáros-, a gyalogos-, valamint az autósközlekedést, a közösségi közlekedést érinti – fogalmazott Herczeg Tamás

Az országgyűlési képviselő aláhúzta: vannak olyan generális problémák amelyeknek a megoldása lehetetlen, de sok olyan közlekedési helyzet vagy körülmény van, ami egy kis odafigyeléssel kezelhető, és segíti nemcsak a közlekedők, hanem a Lencsési lakótelepen élők mindennapjait is. 

További programok »

Itthon

Együk színesre az agyunkat, testünket és a lelkünket – színek a tányéron

A mentális és fizikai egészségre mindig vigyázni kell. Nem is gondolnánk, mennyi mindenre van hatással az, amit elfogyasztunk. Kicsi gyerekként, amikor az emberről a szülei féltőn gondoskodnak és ráripakodnak egy kevésbé kedvelt étel elfogyasztásánál azzal, hogy "nem azért esszük, mert finom, hanem azért, mert jó!", szenvedésnek élhetjük meg a színes étrendet. Fiatal felnőttként az ember rájön, nagy érték volt ez a gondoskodás.
2024. május 20. 15:11
FEL