Időközi választás: Alföldi Károly képviselőjelölt

2022. június 25. 09:45 | behir.hu

A békéscsabai 4. számú egyéni választókerületben június 26-án időközi önkormányzati képviselőválasztás lesz. Két jelölt indul, az egyikük Alföldi Károly, aki a Fidesz-KDNP színeiben vállalta a megmérettetést. A képviselőjelölt bemutatkozását az alábbiakban olvashatják.

Alföldi Károly, a Fidesz-KDNP képviselőjelöltje Békéscsabán született, ötvennyolc éves. Két leánygyermek édesapja, de talán 2 éves unokájára a legbüszkébb.

A Rózsa Ferenc Gimnáziumban 40 éve érettségizett. Az iskolai évek után kisiparosként dolgozott, majd 30 éve létrehozta ma is működő vállalkozását. Alapítója, vezetője több civil szervezetnek. A Békéscsabai Ipartestületben is dolgozik, emellett gasztronómia fesztiválok zsűrijében vállal szerepet. A veteránmotoros klub tagja, veteránmotoros kiállítások szervezője.

A város önkormányzatának Pénzügyi, Tulajdonosi és Gazdasági Bizottságában dolgozik.

Az önkormányzati választáson való részvétel okairól így nyilatkozott: „Érett fejjel, sok évtizedes munka után, szeretnék a lakókörnyezetemért is tenni. Itt születtek a gyermekeim, rengeteg barát, ismerős vesz körül. Fontos érzelmi elköteleződés fűz a közelmúltban elhunyt dr. Ferenczi Attila barátomhoz. Amikor megtudta, a betegsége miatt az ideje véges, akkor megkért, hogy amennyiben lehetséges, folytassam az általa megkezdett munkát. Olyan képviselő szeretnék lenni, mint Attila, aki nem csak a választási kampány idején foglalkozott a körzettel.”

Alföldi Károly életének eddig is fontos része volt mások segítése. Mint mondta, a pandémia idején úgy érezte, a városban élőket azzal is segíteni tudja, ha az önkormányzati bizottsági munkájáért járó tiszteletdíjából védőfelszereléseket vesz, és azokat felajánlja a városi intézményeknek, a Békéscsabán élőknek.

Hitvallása szerint a választókörzetben lakókért az tud igazán tenni, aki közöttük él, szintén ebben a körzetben lakik. Személyesen ismeri a választópolgárokat, és látja az itt élők mindennapi nehézségeit. Megválasztása esetén a körzetben élőknek olyan képviselőjük lesz, aki rálátással bír és hatással van a város gazdálkodására. Emellett vállalkozóként, civil szervezeti emberként több nézőpontból tudja megközelíteni az itt élők problémáit, és tudja azokra a megoldásokat. Meggyőződése, hogy nagyon sok ügy megoldása nem elsősorban pénz, sokkal inkább szándék és elhivatottság kérdése.

További programok »

Itthon

Adathalász sms-ekre figyelmeztet a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató

Adathalász SMS-eket küldenek csalók látszólag a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. nevében, a rövid szöveges üzenetben útdíjtartozásról értesítik a felhasználót, és azt kérik, hogy jelentkezzen be az SMS-ben érkezett linken - hívta fel a figyelmet a szolgáltató szerdán az MTI-nek küldött közleményében.
15:00
FEL