Fidesz: Kibújt a szög a zsákból

2022. május 23. 16:01 | behir.hu

A Fidesz békéscsabai szervezete hétfőn közleményben reagált a DK május 23-ai közleményére. Levelüket változtatás nélkül, az alábbiakban adjuk közre.

Kibújt a szög a zsákból, s bebizonyosodott, hogy összenő, ami összetartozik Békéscsabán is: a Hajrá Békéscsaba Egyesület jelöltje a baloldal, a Demokratikus Koalíció támogatottja a június 26-ai időközi önkormányzati képviselőválasztáson, a 4. számú egyéni választókerületben.

A Fidesz Békéscsabai Szervezete megdöbbenve tapasztalja, hogy a Hajrá Békéscsaba Egyesület által indított, és a Gyurcsány-párt által támogatott jelölt a jelenleg zajló időközi önkormányzati választáson minden erkölcsi és morális határt átlépve hazugságkampányt folytat, amelynek egyetlen célja: a választók megtévesztésével, félrevezetésével a hatalom mindenáron történő megszerzése.

A választókerületben lakókkal folytatott beszélgetések során kiderült, hogy a Hajrá Békéscsaba aktivistái jelöltjüket – sok esetben – Fidesz-jelöltként nevesítették a választópolgárok előtt. A Hajrá Békéscsaba jelöltjének és aktivistáinak megtévesztő, rosszhiszemű kommunikációjával ellentétben a tények:

  • Varga Tamás soha nem volt a Fidesz jelöltje. A Fidesz Magyar Polgári Szövetség egyetlen embert indít és támogat a június 26-ai békéscsabai időközi önkormányzati képviselőválasztáson: a 26 éve a választókerületben élő Alföldi Károlyt.
  • Varga Tamást a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció támogatja. Erről a Gyurcsány-párt választókerületi elnöke és békéscsabai önkormányzati képviselője közös közleményben tájékoztatta a választópolgárokat és a szélesebb nyilvánosságot: (https://www.facebook.com/photo/?fbid=407812501355590&set=pcb.
   407823054687868
   )
  • A hazugságok terjesztése a DK legismertebb kampányfegyvere. Az a tény, hogy a Hajrá Békéscsaba aktivistái hazugságokkal vezetik félre a választópolgárokat azt bizonyítja, hogy a Gyurcsány Ferenc vezette párttól jó felkészítést kaptak.

A Fidesz Békéscsabai Alapszervezete a demokrácia alapelveit respektálva, a politikai pluralizmus jegyében tiszteletben tartja minden jelölő szervezet döntését, illetve minden jelölt indulási jogát. A fair play kampány jegyében ugyanakkor elhatárolódunk a DK elvtelen, csalárd módszereitől, és visszautasítjuk a Hajrá Békéscsaba hazugságokra épülő kampányát.

Sajnálattal konstatáljuk azt is, hogy a Gyurcsány-párt békéscsabai helytartói fenntartásokkal nyilatkoznak a választások tisztességességéről, és megkérdőjelezik a választópolgárok bölcsességét, politikai nagykorúságát, józan értékítéletét. A Fidesz Békéscsabai Szervezete felszólítja a Hajrá Békéscsaba Egyesület aktivistáit, hogy fejezzék be a választópolgárok manipulatív célú, szándékos félrevezetését! Varga Tamás, Gyurcsány Ferenc által támogatott jelöltként sem teheti meg, hogy a hatalom megszerzése érdekében hazudik a választóknak.


Békéscsaba, 2022. május 23.
Tisztelettel:
Bálint Kornél
elnök

További programok »

FEL