Az alapok megvannak: Készül a Békéscsabai Röplabda Akadémia munkacsarnoka

2019. július 29. 16:41 | Papp Ádám Sándor

Megfelelő ütemben halad a Békéscsabai Röplabda Akadémia munkacsarnokának beruházása. A szakemberek március végén kezdték el a munkálatokat, az eredmény pedig már szemmel látható, elkészült az épület alapszerkezete. A BRSE növendékei a tervek szerint 2020. március közepén már birtokba is vehetik a komplexumot.

A munkálatok még március végén indultak. A kivitelező a terület átvétele után a területen lévő raktárak és a sportpálya bontásával indította a munkát.

Az akadálymentesítés után kezdődhetett meg a közel 2200 négyzetméteres munkacsarnok alapjának építése. Az épületben a tervek szerint három szabvány méretű röplabdapálya kaphat helyet. A Békéscsabai Röplabda Sportegyesület elnöke elmondta: a klub közel 400 sportolója modern körülmények között röplabdázhat majd ebben a csarnokban, amely nemzetközi szintű utánpótlásverseny lebonyolítására is alkalmas lesz. Baran Ádám kiemelte: a fejlesztés célja, hogy a város oktatási intézményeinek igényeit is kielégítsék.

– A munkacsarnok nemcsak a klub számára lesz fontos, hanem Békéscsaba oktatási intézményeinek egy több évtizedes problémáját is megoldja. A Békéscsabai Szakképzési Centrumba több ezer diák jár, akiknek egy része méltatlan körülmények között mozog a testnevelés órákon. Az oktatási intézménnyel, illetve a várossal való megállapodás értelmében majd ők használhatják a BRSE munkacsarnokát – fogalmazott a BRSE elnöke.

Jelenleg így néz ki az akadémia munkacsarnoka.

 

Már áll a Békéscsabai Röplabda Akadémia munkacsarnokának alapszerkezete. Fotó: Tóth Áron

Már áll a Békéscsabai Röplabda Akadémia munkacsarnokának alapszerkezete. Fotó: Tóth Áron

 

A szakemberek elkészítették az épület alapszerkezetét, amely az aula és a három szabvány méretű röplabda pálya alapja is egyben.

Molnár Ferenc projektvezető elmondta: augusztusban kezdődik majd a munkacsarnok falazása, hőszigetelése, valamint a tetőszerkezet is elkészül majd.

– A háttérben, műhelykörülmények között előre gyártjuk az acélszerkezeteket, amelyek a homlokzati kivitelezéshez szükségesek. A homlokzaton egy hőszigetelt szendvicspanel lesz, a tetőt pedig trapézlemezes hőszigetelés borítja majd. Az anyagok egy része már meg is érkezett az építési területre – árulta el Molnár Ferenc, a Swietelsky Építő Kft. projektvezetője.

A szakember hozzátette: jó ütemben halad a beruházás, a szerződés szerint 2020. március közepéig kell teljesen befejezniük a munkacsarnok kivitelezését, hogy a BRSE utánpótlás csapatai már jövő tavasszal igénybe vehessék a komplexumot.

 

További programok »

FEL