Újabb megállapodást kötött a BRSE és a Békéscsabai Médiacentrum

2024. február 6. 12:10 | Kovács Andrea

Megújította együttműködési megállapodását a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület és a Békéscsabai Médiacentrum. A két fél közel tíz évvel ezelőtt kezdte a közös munkát: a felnőtt csapat mérkőzéseinek közvetítése és a klubot érintő legfrissebb történések bemutatása mellett a nézők 2016 óta a kulisszák mögé is betekinthetnek a BRSE TV című magazin segítségével. A médiacentrum a jövőben a fiatalabb korosztályt is megszólítva több közösségi platformon megjelenő tartalmat is készít majd.

A Békéscsabai Röplabda Sportegyesület 2016-ban kötött együttműködési megállapodást a Békéscsabai Médiacentrummal, amelyet hétfőn újítottak meg. Baran Ádám,klub elnöke kiemelte: nagyon fontos, hogy az egyesületnél történt események eljussanak az itt élőkhöz, és azt látják, hogy a Békéscsabai Médiacentrum online felületein, a televízióban, illetve nyomtatott formában is el tudja juttatni ezeket a híreket a szimpatizánsokhoz. Az előző években a médiacentrumnak köszönhetően az MTVA-n keresztül a röplabda klub volt az a békéscsabai sportegyesület, amely a legtöbbet szerepelt az országos médiában.

– A BRSE elkötelezett amellett, hogy a magyar röplabda szakmát megújítsa, módszertani központ szeretnénk lenni, illetve az államilag akkreditált akadémiák közé is be szeretnénk kerülni. Ehhez fontos szakmai anyagokat kell majd leforgatni, amelyhez azt a profizmust és technikai hátteret szeretnénk igénybe venni, amely a Békéscsabai Médiacentrumot jellemzi. Az együttműködési megállapodásnak nagyon fontos eleme a BRSE TV is, ami egyedüli a hazai röplabdázásban, hiszen ismereteink szerint nincs másik olyan klub, amelyik saját magazinnal rendelkezik – fogalmazott a klubvezető.


A BRSE operatív igazgatója az utánpótlás korosztályokról szóló hírek fontosságára hívta fel a figyelmet.

– Mindenféleképpen fontosnak tartjuk azt, hogy ezzel a megállapodással megerősítsük azt az együttműködést, amely által a békéscsabai tévénézők értesülhetnek azokról az eredményekről, amelyeket itt, helyben az utánpótlás ér el. Több mint háromszáz utánpótláskorú igazolt sportólóval rendelkezünk, de ennél lényegesen több gyermeket és családot szólítunk meg, hiszen vannak tehetségkutató napok, van, amikor óvodások jönnek az akadémia épületébe és rengeteg olyan esemény is van, amikor sok gyermeket tudunk megmozgatni városszerte. Ezeket az eseményeket az itt élőkhöz kell minél közvetlenebb módon eljuttatni, hiszen mind a szülők, mind a gyerekek örömmel látják magukat a tévében és a híradásokban. Nagyon jó, hogy a médiacentrum nyitott arra is, hogy a fiatalabbakat érdeklő felületeken is megjelenjen – emelte ki Borbola István.


Hegyi Boglárka ügyvezető-főszerkesztő hangsúlyozta, hogy a Békéscsabai Médiacentrum Kft. közszolgálatiságából eredendően fontosnak tartja, hogy a városban lévő értékeket bemutassa és képviselje, Békéscsabát pedig a röplabdázás fellegváraként, fővárosaként is emlegetik, ezért a sportág és a klub mindig kiemelt figyelmet kap.

– A BRSE szinte megalakulásunk óta együttműködő partnerünk, a 2016-ban induló BRSE TV pedig az egyik legnézetebb műsorunk. Más sportágakban is jelen vagyunk, de a röplabda meccsek és a magazinunk nézettsége kiemelkedő, ezért is szeretnénk minél több exkluzív tartalmat gyártani és bemutatni a nézőknek. A BRSE TV-n keresztül nemcsak az egyesület sporteseményeivel kapcsolatos információkat juttathatjuk el a nézőkhöz, hanem megmutathatjuk azt is, hogy mi zajlik a kulisszák mögött. Ebből szeretnénk még több tartalmat gyártani, illetve olyan felületeken is megjelenni, mint a TikTok, illetve úgynevezett Reels-videókat is szeretnénk készíteni – emelte ki.

Az egyúttműködési megállapodásról a kedden 20 óra 20 perctől kezdődő BRSE TV legújabb adásában is láthatnak egy összeállítást, emellett bemutatkozik a felnőtt csapat egyik legújabb igazolása, Luna Becic, de szó esik a klub és a Békéscsabai Szakképzési Centrum sportedző képzéséről is.

 

További programok »

FEL