Ádám Pál: A szívügyem Jamina

2020. február 15. 09:20 | behir

Ádám Pál Békéscsabán, a Hajrá Békéscsaba színeiben, a 12. számú választókerületben jutott a képviselő-testületbe. A városüzemeltetési, fejlesztési és környezetvédelmi bizottság elnöke, a családügyi és népjóléti bizottság tagja. Jaminában él, szívügyének tekinti, hogy ez a városrész is fejlődjön, szépüljön.

– Jaminában töltöttem életem jelentős részét. Szüleim kezdetben gazdálkodással, majd építőipari vállalkozással foglalkoztak, ebben fiatal koromtól kezdve aktívan részt vettem. A „Keményben” érettségiztem, majd belevetettem magamat a dolgos hétköznapokba. Gazdálkodással, építőanyag- kereskedelemmel és nemzetközi árufuvarozással foglalkozom. Nagyon fontos számomra a családom, két kisfiam született, akik 2 és 6 évesek.

– Mi motiválta arra, hogy komolyabb közéleti szerepet vállaljon?

– Szívügyem Jamina! Itt élünk, itt dolgozom, ide járnak óvodába, illetve bölcsődébe a gyermekeim. Napi kapcsolatban vagyok a jaminai közösség jelentős részével, testközelből ismerem az emberek és a városrész problémáit. Bízom benne, hogy közös erővel sok mindent meg tudunk valósítani.

– A városüzemeltetési bizottság elnökeként mit tart kiemelt feladatnak? Illetve mire szeretne odafigyelni a családügyi bizottságban?

– A főbb feladatok közé tartozik a városfejlesztési tervek, koncepciók, programok kialakításában való közreműködés. A városfejlesztés szempontjából fontos ingatlanok hasznosítására kiírt pályázatok előkészítése, a közbeszerzési eljárások figyelemmel kísérése is dolgunk. A bizottsági munkánk során véleményezzük a közlekedéssel, kommunális feladatokkal, helyi energiaszolgáltatással, a köztemetők, helyi közutak és közterületek fenntartásával, a településtisztasággal és a tűzvédelemmel kapcsolatos előterjesztéseket. A környezetvédelmi területen a helyi jelentőségű természeti értékek védetté nyilvánítására vonatkozó javaslatokat, továbbá a környezet- és természetvédelemmel, erdőgazdálkodással, ökoturizmussal kapcsolatos döntések tervezeteit véleményezzük. A fenntartható fejlődés érdekében kulcsfontosságú a környezetbarát megoldások megtalálása, a környezettudatos életmód népszerűsítése, figyelembe vétele a döntéshozatalok során is. A családügyi és népjóléti bizottság tagjaként fontosnak tartom, hogy Békéscsaba valamennyi lakója számára legyenek elérhetőek a szociális biztonságot garantáló ellátások, szolgáltatások minél magasabb minőségben. Fontos számomra, hogy közös munkával fejlesszük, szépítsük, és minél élhetőbbé tegyük mindenki számára szeretett városunkat!

– A 12. számú választókerület egyéni képviselőjeként milyen tervekkel indul, és hol érhetik el önt a körzetben élők?

– Minden hónap első hétfőjén fogadónapot tartok a Jaminai Közösségi Házban, ahol várom a lakosságot. A felvetéseket, illetve hozzám érkezett panaszokat továbbítom az illetékeseknek és megpróbálunk rá megoldást találni. A körzetemben található oktatási és szociális intézményekkel tartjuk a kapcsolatot, igyekszem segíteni a munkájukat. Illetve az adampal@bekescsaba.hu e-mail címen is kapcsolatba tud velem lépni, aki szeretne.

 

További programok »

FEL