A Vízmű jelöltje, Hajdú János Békéscsaba diákpolgármestere – galériával

2023. október 5. 20:33 | Varga Diána

Megválasztották Békéscsaba új diákpolgármesterét, ezzel véget ért a Csabai Garabonciás Napok. Ezúttal a Vízmű jelöltje, Hajdú János nyerte meg diáktársai szívét.

Az idén 31 éves Csabai Garabonciás Napok a hagyományokhoz híven a hét elején indult, méghozzá a fáklyás felvonulással. A diákok óriási lelkesedéssel vetették bele magukat a négynapos programkavalkádba, és volt is miből válogatniuk, hiszen a Szent István téren felállított GarabonCity mellett kiállítással és sportfesztivállal is készültek számukra a szervezők. 

Mindeközben természetesen gőzerővel zajlott a kampányolás is, hiszen idén 7 jelölt igyekezett megnyerni diáktársait – őket itt és itt mutattuk be korábban. Idén nemcsak a kampány mellett a stábok azt kapták feladatul, hogy végezzenek közcélú feladatot, melynek részeként egy-egy ismert, híres csabai sírját kellett rendbe tenniük – erről ezen a linken keresztül talál több információt.

A programsorozat csúcsa ezúttal is az utolsó nap, csütörtök volt, ekkor zajlott ugyanis az elektori szavazás és ekkor dőlt el, hogy az aspiránsok közül ki nyeri a választást. Ezt megelőzően átadták a Békéscsaba Ifjúságáért kitüntetéseket, a díjat  Karácsony Zsolt Lajos mentálhigiénés szakember, valamint a Békéscsabai Keresztyén Ifjúsági Egyesület kollektívája vehette át – cikkünket itt találja.

Visszatérve a választásra: a diákok este a Csabagyöngye Kulturális Központban várták az eredményt. A tömeget az eredményhirdetésig diszkó szórakoztatta, majd pedig következett az est fénypontja.

 

Galéria

 

A végeredmény:

7. Sebestyén Sarolta – Gészi (77 pont)

6. Szatmári Dávid – Belvár – (80 pont)

5. Kováts Luca – Andrássy (83 pont)

4. Gyepes Levente – Közgé (87 pont)

3. Zahorán Milán – BEG (99 pont)

2. Kucsa Dávid – Trefort (115 pont)

1. Hajdú János – Vízmű (156)

A frissen megválasztott diákpolgármester a következő szavakat intézte a diáksereghez: „Ne sírjatok, nincs baj, megcsináltuk! Nyertünk 2013-ban, 2018-ban és 2023-ban!” Ezt követően megköszönte a támogatást a tanároknak, az iskola igazgatójának, kampányfőnökének, stábjának, valamint az intézmény minden diákjának.

További programok »

FEL