Születés interaktív kiállítás – sejttől az újszülötti állapotig

2023. október 3. 12:12 | Csiffáry Zsuzsanna

A Csabai Garabonciás Napok részeként rendezte meg a FICSAK Békéscsaba Alapítvány az Egyensúly AE Egyesület közreműködésével a Születés kiállítás című interaktív kiállítást. A tárlat a Csabagyöngye Kulturális Központban látható október 2-án és 3-án. A tárlat a fogantatástól a szülésen át a csecsemő gondozásáig nyújt érdekes információkat. A résztvevők azt is kipróbálhatják milyen érzés várandósnak lenni.

A kiállításra középiskolás csoportokat vártak, hétfőn és kedden 10 és 15 óra között, ahol a fiatalok információt gyűjthetnek a születés körüli eseményekről.

Az asztalokon végighaladva először a fogamzásgátlásról és a megtermékenyítésről láthatnak illusztrációkat, majd különböző szemléltető eszközök segítségével figyelhetik meg, hogyan fejlődik ki egy sejtből az újszülött.

 

Fotó: Csiffáry Zsuzsanna/Behir.hu

 

– A diákokat nemcsak a születésről szeretnénk ezzel a tárlattal tájékoztatni, sokkal inkább a felelős családtervezésre hívjuk fel a figyelmüket. Eddigi kiállításunk anyagát a fogamzásgátlás témakörrel egészítettük ki, ami ennek a korosztálynak aktuális – mondta a rendezvény elején Nagy Anita, a FICSAK Békéscsaba Alapítvány programkoordinátora.

 

Fotó: Csiffáry Zsuzsanna/Behir.hu

 

A kiállításon arra is volt lehetőség, hogy egy fizioterápiás eszköz segítségével enyhe, a fájásokhoz hasonló izom-összehúzódásokat érezzenek, akik kipróbálják. A szervezők célja a kiállítással az, hogy minél több szakember bevonásával, minél több fiatal ismerkedjen meg közvetlen módon leendő gyermeke fejlődésével. Az előadáson elhangzott: fontos, hogy ne gyermek, hanem család szülessen. A születés egy természetes folyamat, ugyanakkor csoda.

 

Fotó: Csiffáry Zsuzsanna/Behir.hu

További programok »

FEL