A tavalyihoz képest több és jobb szőlőre számítanak a Csabagyöngye ültetvényeken

2021. április 13. 16:59 | Papp Ádám Sándor

A tavalyi évhez képest minden szempontból jobb termésre számít a Csabagyöngye szőlőültetvényt üzemeltető magánvállalkozó, Molnár Péter. A szakember elmondta: a mintegy kéthektáros területen már elvégezték a metszési, kötözési munkálatokat és a lemosó permetezést.

Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere még március elején beszélt arról, hogy a Csabagyöngye szőlőültetvény tavalyi évét is értékelték. A városvezető szerint a terület gondozásával megbízott vállalkozó jó munkát végzett: a korábbi összeghez képest 40 százalékos ráfordítással is szebb és gondozottabb lett a terület. Az ültetvény üzemeltetőjét, Molnár Pétert kérdeztük. 

– A békéscsabai közgyűlés a tavalyi sikeres év után, négy esztendőre bízta meg a városi szőlőültetvény művelésével. Mit jelent ez ön számára?

Örömmel tölt el, hogy a városvezetés elégedett a területen elvégzett munkával. Számomra négy évnyi újabb kihívást jelent ez a megbízatás.

– Jelenleg hol tartanak a munkák, és milyen termésre számítanak? 

Túl vagyunk már a metszési, kötözési munkálatokon és a lemosó permetezésen, ezután a terület karbantartása és az ültetvény növényvédelme következik. Az elmúlt évben visszafogott termés volt közepes minőséggel, reméljük, hogy ez az év jobb lesz. A Csabagyöngyét várhatóan már július második felében szüreteljük, bízunk a bő termésben.

További programok »

FEL