A tanárokért tüntettek Békéscsabán – galériával

2023. január 31. 13:26 | Csiffáry Zsuzsanna

Január 31-én az oktatás problémáira reagált az Egységes Diákfront Békés Megyei Szervezete Békéscsabán, a Trianon téren egy élőlánc tüntetéssel. A mozgalomról Dohányos Máté, a szervezet megyei vezetője és Makkai Máté, elnökségi tag tájékoztatta a behirt.

Kedden reggel fél nyolckor már közel hetven diák gyülekezett Békéscsabán, a Trianon téren. A diákok élőlánc formájában fejezték ki tiltakozásukat, hívták fel a figyelmet az oktatás minőségére és a tanárok megbecsülésének hiányára.

Mint elhangzott, a pedagógusok egy éve vívnak csatát a kormányzattal. A heves tiltakozás ellenére sem történt változás az oktatásban. Dohányos Máté, az Egységes Diákfront Békés Megyei Szervezetének vezetője hangsúlyozta: a mostani kiállásukkal az egyik céljuk az volt, hogy megmutassák, a diákok a tanárok mellett állnak. 

– Diákként úgy gondolom, hogy ez a harc nemcsak a tanárainkról szól. Sokkal inkább érzem azt, hogy ez rólunk, és az utánunk következő diákokról szól, azokról a leendő nebulókról, akik valaha részt fognak venni az oktatásban. Hangsúlyozom, nemcsak a tanárok, hanem összességében a jövőnk kimenetele kérdéses már  – nyomatékosította Dohányos Máté. 

Makkai Máté, az Egységes Diákfront Békés megyei szervezetének elnökségi tagja elmondta, hogy bár közgazdasági pályát képzel el magának, ettől függetlenül fontosnak tartja, hogy a jövő diákjai is lehetőséget kapjanak a minőségi oktatásra. 

– A mai napunk célja az is, hogy többen legyünk és egy nagyobb szervezetet tudjunk kialakítani. Így, együtt szeretnénk felhívni az emberek figyelmét arra, hogy mennyire fontos a pedagógusok és az oktatás ügye. Úgy gondolom, még mindig nem sikerült elérni a főbb céljainkat, például azt, hogy az oktatási rendszerünk korszerűbb legyen, illetve a pedagógusok nagyobb megbecsülést kapjanak  az országtól – hangsúlyozta Makkai Máté. 

Az akciót az Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium diákjai szervezték, és több mint két órán át tartott a tüntetés a Trianon téren. 

Galéria

 

További programok »

Itthon

Újabb szaktanteremmel bővült a Békéscsabai Szakképzési Központ

Az elektromos csatlakozás technikával foglalkozó német cég magyar leányvállalata, a WAGO Hungária Kft. jóvoltából egy új szaktanteremmel bővült a Békéscsabai Szakképzési Centrum. A helyiséget a Trefort Ágoston Technikum villanyszerelő tanulói használják majd.
2023. március 31. 18:40
FEL