A szervezők remélik, hogy meg lehet tartani az idei Csabai Kolbászfesztivált

2020. április 22. 14:44 | Mikóczy Erika

Elmarad a müncheni Oktoberfest a koronavírus-járvány miatt. A döntést kedden Dieter Reiter, München főpolgármestere és Markus Söder bajor tartományi elnök közölte. De mi lesz a számunkra ennél is fontosabb Csabai Kolbászfesztivállal?

Természetesen mindnyájan tudjuk, hogy járvány van, és igyekszünk betartani a szabályokat, hogy lehetőleg minél előbb vége legyen. Több szakember szerint ez valamikor a nyáron következhet be, de persze biztosat senki sem tud mondani.

Az őszre azonban már szeretünk úgy gondolni, hogy addigra minden visszaállhat a régihez hasonló kerékvágásba: újból kinyitnak az iskolák, lesznek sport- és kulturális rendezvények és persze megtartják a fesztiválokat is.

Sokakat éppen ezért meglepetésként ért, hogy már egy olyan őszi rendezvényt is lemondtak, mint a müncheni Oktoberfest, amit szeptember 14-e és október 4-e között tartottak volna meg. Rögtön ezután felmerült a kérdés: mi lesz a mi nagy fesztiválunkkal, a Csabai Kolbászfesztivállal?

Hégely Sándor fesztiváligazgató megkeresésünkre elmondta, hogy folyamatosan figyelik az eseményeket, és mindent fontolóra vesznek mielőtt biztos döntést hoznának. Egyelőre abban reménykednek, hogy október 22-e és 25-e között meg lehet majd rendezni a Csabai Kolbászfesztivált. 

 

További programok »

FEL