A segély ellenére a lakosság 13,4 százaléka nyomorban él

2018. szeptember 10. 12:53 | behir

A szociális segélyeket nem számítva 2,44 millió magyart (a teljes népesség 25 százalékát) fenyegetett tavaly a szegénység kockázata.

Az arányszám a közfoglalkoztatás hatására, ha lassan is, de csökkent. Szociális segélyekkel együtt is a teljes lakosság 13,4 százalékát, 1,293 millió magyart veszélyeztet a szegénység. Hozzájuk hiába érkezik meg rendszeresen a szociális segély, helyzetük annyira kilátástalan, hogy továbbra is ugyanúgy ki vannak téve a szegénység kockázatának — írta meg az mfor.hu.

A Népszava múlt heti írása szerint úgy módosítaná jövőre a kormány a szociális törvényt, hogy a szociális segély odaítélésekor a közmunkásként szerzett bér összegét számolják bele a háztartás egy fogyasztási egységre eső jövedelmébe. Tehát az eddigi 22 800 forint helyett 54 217 vagy 77 968 forinttal számolnának, így alig maradna olyan család, ahol a nem dolgozó felnőtt jogosulttá válna a juttatásra. Az mfor.hu szerint ha a kormány végrehajtja a legújabb segélymegvonásra irányuló elképzelését, sokan nemcsak az árok szélén ragadhatnak, hanem az aljára is csúszhatnak.

 

Forrás: 24.hu

 

További programok »

FEL