Sztojka Tibor: A romantikus slágerek a mi asztalunk

2021. január 4. 13:35 | Csiffáry Zsuzsanna

Sztojka Tibor a polgári állása mellett három gyermekes családapa és a zene elhivatott képviselője. 2020 számára is hozott akadályokat, de ezek ellenére egy nagy álma vált valóra.

Sztojka Tibor zenei pályafutása mellett a Békés Megyei Kormányhivatalban dolgozik. Zenekarával mindig készül az újabb koncertekre, ám a pandémia az együttes tevékenységét is átformálta. Beszélgetésünkben – ismeretségünk révén – tegeződünk.

 

– Minden énekesnek, együttesnek van zenei profilja. Sokszínűség jellemzi az együttes "palettáját". Mi a "hangjegyi" stílusotok? 

– A romantikus-slágerek vonalát képviseljük. Ez a mi asztalunk, ez a stílus áll a legközelebb hozzám. Továbbá fontosnak tartom az igényesen felépített zenei hangszerelést, a dalszöveget. 

 

– Változtatott valamit a programotokban a jelenlegi helyzet? 

– A járvány számunkra is átírta a zenei programot. Próbáltam alkalmazkodni a helyzethez. A pandémia a fellépéseimet befolyásolta a legjobban, viszont a felszabadult időt felhasználtuk a csapattal a második nagylemezem elkészítéséhez! Az eredmény nem maradt el, hiszen december hatodikán jelent meg Játszd még egyszer címmel. De jó is történt a negatív dolgok mellett. Elindult a saját zenés műsorom egy országos kereskedelmi csatornán, szombatonként, Játszd még egyszer – Sztojka Tibivel címmel. 

 

– Három gyermeked van. Ők is gondolkoznak a zenei pályán? 

– A legnagyobbik, Amanda érdeklődik a zene iránt, bár nem szeretném erőltetni. A zenei érdeklődés mellett kiválóan rajzol és fest, ám ha mégis a zenét választaná, természetesen támogatom. 

 

– Elkészült a második nagylemezed. Van-e további tervetek a csapatoddal? 

–  Jeleneg is dolgozunk a következő nagylemezen, a dalszövegek írásánál tartunk. Sok tervem van még emellett és bízom benne, hogy jól alakul az évünk.

Itthon

A kommunista diktatúrák áldozataira emlékeztek Békéscsabán

Idén a korábbi évektől eltérően emlékezett február 25-én a kommunista diktatúrák áldozataira a békéscsabai önkormányzat. Egy korabeli képeket és történéseket magában foglaló, online füzetet állítottak össze az érdeklődőknek. Emellett a város vezetése szűk körben az emlékműhöz is kilátogatott csütörtökön.
2021. február 25. 15:22
FEL