A robbantás miatt a határátkelést is szigorították

2016. szeptember 27. 10:32 | Horváth Szabolcs

A közúti határátkelőhelyeken és valamennyi nemzetközi személyszállító vonaton, illetve a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren szigorított ellenőrzést rendelt el az Országos Rendőr-főkapitányság vezetője. A gyulai határátkelőhelyen is fokozottan ellenőrzik a gépjárműveket. Robbanóanyagot és robbanószereket keresnek a szombati, budapesti robbantás után.

A gyulai határátkelőhelyen is fokozottan ellenőrzik a gépjárműveket, a csomagtartókat, de az alvázakat is átvizsgálják. Az átkelő személyautó forgalomban ez nem okozott komoly problémát és az utazók is könnyen vették a helyzetet.

A teherautóval közlekedők most nehezebb helyzetben vannak. Egy ekkora gépjármű átvizsgálása, ellenőrzése sokkal hosszabb folyamat.

A határon várakozás, az átjutás ideje is nagymértékben növekszik, ami a teherautóval közlekedők szerint több terhet ró rájuk. Az egyik sofőr azt mondta, évek óta használja ezt a szakaszt. Őt, a teherautóját jól ismerik a határon, mégis megállítják, átvizsgálják és ellenőrzik.

- Annyit kell várni, hogy borzasztó! És itt lakom már nem messze 15 kilométerre és akkor 20 percig ki kell vennem itt a vezetési időm, mert lejárt. Nem lehet menni- hallotuk az egyik kamion sofőrtől. 

A rendőrök robbanóanyagot és robbanószereket keresnek a szombati, budapesti robbantás után. Az országos rendőrfőkapitány még vasárnap hajnalban tájékoztatott arról, hogy szolgálatukat teljesítő, hivatalos személyként eljáró rendőrök ellen követtek el robbantásos bűncselekményt.

- A rendőreim voltak a támadás célpontjai. Úgy ítélem meg, hogy az őket ért támadás az egész magyar rendőrséget ért támadás. A rendőreimet ki akarták végezni. Az országos rendőrkapitányság, a többi rendvédelmi szervvel teljes körű segítséget fog biztosítani a nyomozás további menetében is az ügyészség számára- nyilatkozta a bűncselekmény után Papp Károly r. altábornagy az Országos Rendőr- főkapitányság rendőrségi főtanácsosa. 

A nyomravezetőknek 10 millió forintot ajánlottak fel. A rendőrség egy 24 órás szolgálatban lévő számot is kijelölt ez a 06/80-620-107 zöld szám, ahová folyamatosan várják a bejelentéseket az elkövetők hollétével kapcsolatban

FEL