Elhunyt Fabulya György, a Békéscsaba korábbi játékosa

2024. április 3. 20:47 | behir.hu

Életének 61. évében elhunyt Fabulya György, a Békéscsaba korábbi labdarúgója – közölte a Nemzeti Sporttal Pásztor József, a Békéscsaba NB III-as csapatának szakmai tanácsadója. A gyászhírt Szenti Zoltán, a viharsarkiak korábbi csapatkapitánya, Fabulya egykori csapattársa is megerősítette a sportlapnak.

Fabulya György korszakos alakja a békéscsabai futballnak, a 80-as évek végén csapatkapitánya is volt a lila-fehéreknek. Korosztályos és utánpótlás-válogatott volt. Szerepelt abban a Békéscsabában, amely 1988-ban Magyar Népköztársasági Kupát (MNK) nyert, a döntőben 3–2-re verve meg a Budapesti Honvédot, összesen több mint kétszáz élvonalbeli bajnokin lépett pályára.

 

Fabulya György (1963–2024) Fotó: Békéscsaba 1912 Előre

 

Pályafutása alatt játszott külföldön a keletnémet Energie Cottbusban, a malajziai Pahang FA-ban és a finn Mikkeliben is. Itthon rövid ideig a Tiszakécske színeiben is szerepelt.

A csabai klub bejelentette, hogy korábbi játékosának tiszteletére az április 7-ei, Budapest Honvéd-MFA II. elleni bajnoki mérkőzés gyászszünettel kezdődik.

 

Forrás: Nemzeti Sport

 

További programok »

Sport

Labdarúgás: A Békéscsaba kiütéssel nyerte az Előrék csatáját

Újabb hazai mérkőzés következett a listavezető Békéscsaba 1912 Előre számára a labdarúgó NB III dél-keleti csoportjában, ezúttal a 6. helyen álló BKV Előre látogatott a Viharsarokba. A fővárosiak két vereségből érkeztek Békéscsabára, míg a hazaiak jó formában voltak, hiszen az elmúlt négy mérkőzésüket megnyerték és ebben a naptári évben még nem is szenvedtek vereséget.
2024. április 21. 19:16
FEL