Márki-Zay Péter: Békéscsaba hagyományosan egy bonyolult képlet

2024. április 27. 20:45 | Bere Mátyás

Békéscsabára is elért a Mindenki Magyarországa Néppárt országjáró, aláírásgyűjtő lakossági fóruma, ahol az elnök, Márki-Zay Péter szólalt fel. Beszédében a békéscsabai városvezetésről, korrupcióról, céljaikról és a többi ellenzéki pártról is beszélt. Kiemelte, hogy örömmel látja Magyar Péter sikerességét.

A pártelnök beszéde elején közvetlenül a csabai önkormányzati választásról szólt:

– Az önkormányzati választáson Békéscsaba hagyományosan egy bonyolult képlet, úgyhogy én nem szeretnék ebben a kérdésben állást foglalni. Egyelőre azért sem, mert a Mindenki Magyarországa Mozgalom nem érintett ebben a választásban, én pedig személyesen egy nagyon korrekt, jó kapcsolatban vagyok a polgármesterrel, Szarvas Péterrel – fogalmazott Márki-Zay Péter.

 

Fotó: Bere Mátyás / Behir.hu

 

Az elnök kiemelte, hogy amennyiben polgármester marad Hódmezővásárhelyen, az MMM pedig mandátumot szerez az európai parlamenti választáson, akkor a pártlista második helyezettje, Szalma Botond megy ki Brüsszelbe.

Ezután pártpolitikai konfliktusokról és az általa ellenzéket elárulónak nevezett pártokról beszélt. Majd az egészségüggyel kapcsolatos európai parlamenti célkitűzéseikről értekezett.

– Ha annak, aki egész életében fizeti a járulékokat, az állam nem ad öt héten belül diagnosztikára, vagy öt hónapon belül egy komoly beavatkozásra időpontot, akkor a magán egészségügy is legyen ingyen – hangsúlyozta a politikus. Ezt követően a kórházi osztályok helyzetéről és az iskolák tanári állományának állapotáról alkotott véleményét tárta hallgatósága elé.

 

Fotó: Bere Mátyás / Behir.hu

 

A beszéde második felét éles kormánykritikával kezdte, kiemelve az év elején nagy port kavaró kegyelmi botrányt, illetve korábbi pedofil ügyeket is említett, amivel látszólag elnyerte az ottlévők tetszését.

– Ha most Magyar Péter feltűnik Békés megyében, akkor tízszer, százszor ekkora tömeg van – emelte ki, majd azt mondta, hogy ez felvillanyozza őt. – A következő három messiást is támogatni fogjuk, mindaddig küzdünk, amíg le nem váltjuk ezt a kormányt – tette hozzá.

A beszéde vége felé közeledve a „dollárbaloldal” kifejezésről, valamint a mozgalmát érő hatósági vizsgálatokról mondta el véleményét, majd lezárta beszédét és aláírásra, beszélgetésre és fotózkodásra invitálta közönségét.

 

Fotó: Bere Mátyás / Behir.hu

A képen Márki-Zay Péter a tőle balra álló, az eseményt szervező Körömi Jánossal beszélget.

 

A Békés vármegyét érintő kérdéseimre Márki-Zay Péter ezeket válaszolta:

– Haza szeretnénk hozni az európai pénzeket – mondta, majd kifejtette, hogy véleménye szerint jelenleg a jogállamiság hiánya és a korrupció az akadálya a pénzek megszerzésének, ugyanakkor a településeknek politikai színezettől függetlenül kell megkapnia a támogatásokat.

Elmondta, hogy sok minden fejlődött ezen a környéken, kiemelte az M44-es autóút építését, de hozzátette, hogy az még nem készült el.

– Nagyon szomorú vagyok, hogy Békés megye Magyarország egyik legszegényebb megyéje – zárta gondolatait.

További programok »

Itthon

Nem mindegy, mit viszünk a poggyászban! – Kisokos a NAV-tól

Nyaralás előtt adódhat a kérdés, hogy mi lehet az útipoggyászban, mennyi készpénzt, cigarettát, alkoholt, gyógyszert vagy akár gyümölcsöt lehet kivinni és behozni. Milyen engedélyeket kell beszerezni, ha például a házikedvenc sem marad otthon? Sok kellemetlenségtől, felesleges adminisztrációtól vagy pluszköltségtől óvhatja meg magát az utazó, ha ismeri a szabályokat. Íme, a legfontosabbak.
15:52
FEL