Színpadi bemutatókkal, családi és gasztronómiai programokkal várták az érdeklődőket a Kétegyházi Pogácsafesztiválra a hétvégén. A Kétegyházi Román-Magyar Egyesület tagjai az idei évben is neveztek a pogácsasütő versenyre.
– Évek óta készítünk pogácsát a fesztiválra, mivel egyesületünk tagjai nagy többségben szeretnek sütni-főzni. Az idei alkalommal közülünk heten neveztek be süteményükkel a versenyre, amelyet a vasárnap értékel majd a zsűri – osztotta meg Zalai Józsefné az egyesület elnöke. Hozzátette: sajtos, sós, vajas és medvehagymás ízesítésben készítették el a sós finomságot.
A hagyományokhoz hűen az idei évben sem maradhatott el a főzőverseny a szombati nap folyamán. Vannak olyanok, akik rendszeres látogatói a fesztiválnak és minden alkalommal eredményesek a versenyen.
– Minden évben főzünk, valamikor többfée étellel is benevezünk a versenyre, ahol tavaly különdíjasok lettünk. Ezúttal töltött káposztát készítettünk, amelyben vegyesen van disznó- és marhahús. Továbbá egy egész kakast is felbontottunk és beleraktunk még pluszba a bográcsba, hogy minél finomabb legyen az étel – mondta el Darócz Péter.
Grósz János és felesége is minden évben ellátogatnak a rendezvényre. A házaspár elmondta, a legkiemelkedőbb számukra a rendzvény közösségépítő ereje.
– A fesztivál egy kiváló alkalom arra, hogy összejöjjenek az emberek és együtt töltsék el a hétvégét. Emellett jókat főzünk, eszünk és iszunk – fogalmazott a férj. Hozzátette: az idei évben csirkepörkölt készült bográcsukba, de a versenyre – amelyen már több alkalommal eredményesek voltak – ezúttal nem neveztek.