Gyorsan fogyott a pogácsa Kétegyházán

A pogácsa került középpontba hétvégén Kétegyházán, ahol immár több, mint egy évtizede szerveznek fesztivált a sós sütemény jegyében. A kulturális programok és a pogácsabemutatón túl két kiállítást is megtekinthettek az érdeklődők.

Bográcsban főtt a pörkölt, néhány lépéssel arrébb pedig flekken sült a csirkecomb – a nehéz ételek mellé pedig jól csúszott a pogácsa. Kétegyházán immár 11 éve kap központi szerepet a sós sütemény. A rendezvényen a település testvérvárosai is részt vettek, illetve felléptek műsoraikkal.

– Tizenegyedik alkalommal szervezzük meg a pogácsafesztivált településünkön. A programok általában a hagyományos felépítéssel készülnek, minden korosztály számára próbálunk valamilyen szórakoztató programot biztosítani – mondta el Kétegyháza polgármestere, Kalcsó Istvánné.

Sokadik alkalommal látogatott el a fesztiválra a térség országgyűlési képviselője, Vantara Gyula, aki szerint a hagyományápolás, a nemzetiségi hagyományőrzés a fiatalok számára is nagyon fontos.

– Egyfajta hagyományőrzés, a múlt, a múlt értékeinek a megőrzése ez a rendezvény. A pogácsáról mindenkinek a gasztronómia ugrik be, de ebben az esetben nem csak erről van szó, hiszen itt néptáncegyüttesek, énekesek lépnek föl – fogalmazott az országgyűlési képviselő.

 Vasárnap „Pogácsakirálynőt” is választottak a nevezők közül. A hétvégén a sütemények kiállítása mellett két kétegyházi fiatal, Árgyelán Andrea festő és Árgyelán György fotós munkáit is megtekinthették az érdeklődők.

Megosztás:

Címke: , , ,