A negyeddöntőbe jutás a cél – A Pfeffingen ellen lép pályára a BRSE

2019. január 23. 19:31 | Szendi Rita

A Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE még december elején aratott 3:2-es győzelmet a svájci Pfeffingen együttese ellen, Bázelban. A CEV Kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján most a csabai lányok fogadják a svájci topcsapatot – hazai pályán.

 

 

A második számú európai kupasorozat nyolcaddöntőjének első találkozóját a BRSE 3:2 arányban nyerte meg, így a csabai lányok előnyből várhatják a visszavágót.

– Ilyenkor nem azzal kell törődni, hogy az első mérkőzésnek mi volt az eredménye, hanem tiszta lappal felmenni és ugyanúgy játszani, mintha hátrányban lennénk. Ha azon gondolkodnánk, hogy előnyben vagyunk, akkor a koncentráció nem olyan, nem biztos, hogy mindenki úgy tudná odatenni magát, úgy tudna harcolni, mintha hátrányban lennénk – fejtette ki a Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE liberoja, Molcsányi Rita. Az a fontos, hogy a csapat már a találkozó első percétől kezdve koncentráltan lépjen pályára és ne hagyjon esélyt a vendégeknek – tette hozzá a libero.

A decemberi mérkőzés óta két új játékossal bővült a svájciak kerete. A BRSE vezetőedzője szerint a Pfeffingen új szerzeményei nem töltöttek sok időt újdonsült csapattársaikkal, így jelenlétük sem lesz sorsdöntő a visszavágón.

– Nagyon fontos játék lesz ez is, mert a csapat két pontra van a továbbjutástól. Igen, van két új játékosa az ellenfélnek, de véleményem szerint ez nem változtat sokat a csapat jelentőségén. Szerintem megvan az esélyünk arra, hogy nyerjünk és kvalifikáljuk magunkat a negyeddöntőbe – fogalmazott a csapat vezetőedzője, Paul Bogdan.

A visszavágót január 24-én, csütörtökön 18 órától rendezik meg a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban. A BRSE 3:0, 3:1, illetve 3:2-es győzelme esetén kvalifikálja magát a CEV Kupa negyeddöntőjébe, míg 2:3-as svájci siker esetén, egy 15 pontig tartó aranyszett dönthet a továbbjutásról.

További programok »

FEL