BRSE: Nyolc távozó mellett alakul a jövő évi keret

2020. május 4. 13:15 | behir.hu

A csabai együttesnél tavaly szereplő négy légiós mellett Fábián Fanny, Szedmák Réka, Bodovics Hanna és Sebestyén Flóra is más klubnál folytatja pályafutását. A tavalyi csapatban alapembernek számító Molcsányi Rita és Pekárik Eszter mellett Rády Boglárka és Glemboczki Zóra is marad a BRSE-ben, Cicic Marija pedig Szombathelyről tér vissza a Viharsarokba.

A csabai klub közleményében bejelentette, hogy vállalja a nemzetközi kupaszereplést, amelyre zsinórban hetedik évben kvalifikálta magát. Jelen állás szerint a BRSE a Bajnokok Ligája mögötti második legerősebb kupasorozatban, a CEV Kupában állhat rajthoz.

Eldőlt, hogy távozik a légiós különítmény, Karla Klaric, Mia Jerkov, Milagros Collar és Tanja Grbic sem lép pályára BRSE-mezben a következő idényben. A klubvezetés korábban is jelezte, hogy a magyar magot illetően is lesznek változások. Főként szakmai okokból, illetve néhány esetben anyagi szempontból kifolyólag, másik csapatban folytatja pályafutását Fábián Fanny, Szedmák Réka, Bodovics Hanna, valamint Sebestyén Flóra

A csapat válogatott liberója, Molcsányi Rita már korábban ellátta kézjegyével a további két évre vonatkozó szerződését. Társa ezen a poszton az a Rády Boglárka lesz, akik az utánpótlásból felkerülve az első idényét töltötte tavaly a felnőtt csapat kötelékében. A mindössze 17 éves, korosztályos válogatott játékos előtt szép jövő áll, amennyiben töretlen marad a fejlődése.

A következő két idényben a BRSE-t erősíti a szintén saját nevelésű, békéscsabai születésű és a klubhoz ízig-vérig kötődő Glemboczki Zóra, akinek neve már feltűnt a nemzeti csapat bő keretében is. Szintén a csabai színekért küzd majd a honi pontvadászat, illetve a válogatott egyik legjobb centere, Pekárik Eszter, akik a negyedik szezonját kezdi majd a Viharsarokban. Visszatér szombathelyi kölcsönjátékából Cicic Marija. A fiatal feladó a magyar nemzeti együttesben is bemutatkozott már.

A klub a héten további bejelentéseket is tesz majd. Az egyesület felé több helyi és országos vállalkozás jelezte, hogy folytatni kívánja az együttműködést a klubbal, sőt, lesznek olyan cégek is, akikkel először kötött szponzori szerződést - zárul a közlemény.

 

További programok »

FEL