A mozgásé volt a főszerep az egészségutcában Békéscsabán

2018. szeptember 16. 11:51 | Kovács Andrea

Különböző sportbemutatók, többek között rúdtánc, kick-box, zumba,  tízpróba, lassúsági bicikliverseny, vívás, ételkóstolók és játékok várták Békéscsabán azokat, akik szeptember 15-én kilátogattak az egészségutca és mozgásfesztivál címmel megrendezett programra a Szent István térre.

 

 

A rendezvényt szervező Békéscsabai Nagycsaládosok Egyesülete elnöke, Szatmáriné Priskin Anita kiemelte: fő céljuk a családok egészségének védelme. Ennek érdekében kívánták mindenkinek megmutatni, hogy a rendszeres testmozgás nem pénz kérdése. Nagyon sok egyesületet, mozgással foglalkozó baráti társaságot hívtak meg, hogy bemutassák több helyen is van a városban  lehetőség az ingyenes mozgásra, amely nagyon fontos az egészséges élethez.

 

Békéscsabai Lakótelepi SE Kick-Box bemutatója

 

A békéscsabai Lakótelepi SE Kick-box bemutatója akár főpróbának is beillett, hiszen mint az Debreczeni Dezső edző elmondta: a csapat szombat este indult az olaszországi Jesoloban megrendezésre kerülő utánpótlás világbajnokságra.

 

Rúdtánc: Bökfi Réka

 

Bökfi Réka rúdtánc magyar bajnok előadása is sokakat vonzott a főtérre. Réka elmondta, hogy 7 éve rúdtáncol és már nemzetközi versenyeken is többször szerepelt. Tapasztalatai szerint mindenféle sportelőélet nélkül, teljesen amatőrként is szép eredményeket lehet elérni ebben a sportágban, amely erősít és hajlékonyabbá tesz, ezért mindenkinek ajánlja.

 

Ételkóstoló a Lisztérzékenyek Egyesületénél

 

A  Lisztérzékenyek Békés Megyei Közhasznú Egyesülete jóvoltából olyan szendvicseket, aprósüteményeket lehetett megkóstolni ezen a napon, amelyeket a lisztérzékenyek mellett tejcukor- és tejfehérje érzékenyek is fogyaszthatnak.

 

Manófalván zöldség- és gyümölcsbolt is volt

 

A Nagycsaládosok Békéscsabai Egyesülete az Egészségutca megszervezésénél azt is fontosnak tartotta, hogy olyan szabadidős tevékenységet biztosítsanak a kilátogatóknak, a családoknak, ahol együtt tudják eltölteni az időt, nagy hangsúlyt fektetve a gyerekek és a fiatalok bevonására.  A legkisebbeknek berendezett Manófalván olyan elfoglaltságokkal várták a gyerekeket, amelyek az egészséges életmóddal kapcsolatosak. Például gyümölcs és zöldség játékboltban lehetett vásárolni és ezekből főzőcskézni.

 

További programok »

Életmód

Szúnyoggyérítés lesz Békésen

A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.
2021. június 11. 17:00
FEL