A mobilozás és a fülhallgató veszélyeiről rajzoltak a gyerekek

2019. február 26. 17:24 | Szabó Rita

Közel 600 alkotást érkezett idén a „Biztonságos közlekedés gyermekszemmel” című pályázatra. Az Országos Baleset-megelőzési Bizottság ebben az évben is meghirdette a hagyományos rajzpályázatát, amelyre a gyerekek 3 kategóriában pályázhattak.

A Békéscsabai Városi Baleset-megelőzési Bizottsághoz 9 óvodából 134 rajz, míg 12 általános iskolából 456 rajz érkezett. A zsűri ezekből választotta ki a legjobbakat.  A zsűritagok közt volt Novák Attila, a Békéscsabai Szakképzési Centrum tanára, Rakonczás Szilvia, a Békés Megyei Könyvtár igazgatója, Szabó Rita, a Békéscsabai Médiacentrum munkatársa és Kutyik Margit r. hadnagy, a Békéscsabai Rendőrkapitányság baleset-megelőzési előadója volt.

A beküldött pályaművekből március 13-án 13 órakor nyílik kiállítás a Békés Megyei Könyvtárban. A rajzpályázat idei témája a vezetés közbeni mobiltelefonálás és a fülhallgató használatának veszélyei voltak.

– Arra hívjuk fel a figyelmet, hogy milyen veszélyes, ha kizárjuk a hallást, az egyik érzékszervünket a közlekedés során.  A másik téma, aminek a fontosságára szeretnék rávilágítani, az a mobilozás veszélye. Ez nem csak gépjárművezetők részére veszélyes, hanem kerékpározás közben is elvonja a a biciklisek figyelmet, mivel így sokkal lassabban tudunk reagálni a veszélyhelyzetekre, illetve a közlekedési szituációkban később, illetve nehezebb meghozni egy-egy döntést – fogalmaztatott a témaválasztás kapcsán Kutyik Margit r. hadnagy.

További programok »

Kék hírek

Megfélemlített egy fiatalt, majd a rendőröket is szidta az ittas férfi

Rendőri segítséget kért egy fiatalember Békéscsabán, mert egy ittas férfi az utcán odalépett hozzá és el akarta venni a szendvicsét. A férfi a rendőrökkel is erőszakos volt, szidalmazta őket, ezért becsületsértés miatt feljelentették. Az ügy vizsgálata befejeződött.
2020. augusztus 11. 12:33
FEL