Békés megyei gyermekeket jutalmaztak a rendőrség országos rajzversenyén

Több Békés megyei általános iskolás is eredményesen szerepelt rajzával az ORFK – Országos Baleset-megelőzési Bizottság „Biztonságos közlekedés gyermekszemmel” című pályázatán.

A police.hu-n olvasható közlemény szerint az ORFK – Országos Baleset-megelőzési Bizottság 2018-ban meghirdetett„Biztonságos közlekedés gyermekszemmel” című rajzpályázatának ünnepélyes díjátadását május 27-én, Budapesten, a Fővárosi Állat- és Növénykertben rendezték. A jutalmazottak között több Békés megyei tanuló is volt.  

Az alsó tagozatos iskolások korcsoportjában első lett Molnár Dávid Máté, a Bucsai II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola tanulója. Rajzának címe: „Mielőtt elindulunk, Apa ellenőrzi a biciklim műszaki állapotát ”. Az alsó tagozatosok között szintén eredményesen szerepelt Arató Zoé, a Gyulai Implom József Általános Iskola diákja „Szabályosan a zebrán” című alkotásával. Ő a hatodik helyezést érte el az országos rajzpályázaton.

A felső tagozatosok kategóriájában két Békés megyei diák is díjat kapott. Második hellyel jutalmazták Pepó Pannának, a békéscsabai Szeberényi Gusztáv Adolf Általános Iskola tanulójának „Hirtelen mozdulat” című rajzát, míg Gyüge Izabella, a Bucsai II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola diákja „Mielőtt este Mamához indulok, Anya ellenőrzi a világítást és a biztonsági mellényt, a sisakot rám adja” című munkájával a harmadik lett.

A bizottság „Fények, melyek kötelezőek minden kerékpárosnak” című rajzáért különdíjban részesítette Vári Martinát, a Sarkadi Általános Iskola tanulóját.

Megosztás:

Címke: , , ,