A mobilozás veszélyeiről rajzoltak

2019. április 10. 12:45 | Szabó Rita

Idén 142 oktatási intézményből 3256 rajz érkezett a „Biztonságos közlekedés gyermekszemmel” című rajzpályázatra. A Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság és az ORFK – Országos Baleset-megelőzési Bizottság idén 26. alkalommal hirdette meg a rajzversenyt a megye valamennyi általános iskolájában és óvodájában.

A kiírás témája ebben az évben a mobiltelefon vezetés közbeni használata, valamint a fülhallgató használata és a biztonságos közlekedés volt. A Békés megyei óvodákból és általános iskolákból beérkezett munkákat kedden értékelte a zsűri Békéscsabán. Minden korcsoportból 6 – 6 alkotást választottak ki, amelyeket a Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság továbbít az Országos Baleset-megelőzési Bizottsághoz.

A pályázatot támogató intézmények, cégek és vállalkozások képviselői szintén kiválasztották azokat a pályaműveket, amelyeknek a készítőit a 2019. május 14-én díjazzák majd. Az ünnepséggel egyidejűleg 150 rajzból kiállítás is nyílik, a tárlat 2019. május 19-éig várja majd az érdeklődőket.

További programok »

Békéscsaba

FEL