A megye legjobbjait díjazták a vállalkozók a Príma-gálán

2017. szeptember 22. 20:23 | Papp Ádám Sándor

Pénteken tartották a tizenkettedik Príma Gálát a békéscsabai Phaedra Rendezvényközpontban. A megye kiválóságait díjazta a sport, a nép- és a zeneművészet területén a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) Békés megyei szervezete.

Nagy Mihály László, VOSZ Békés megyei szervezetének elnöke elmondta, hogy a kiválóságok az elismerések mellett kategóriánként egy millió forint értékű díjat is átvehetnek.

A Príma-díjon kívül több vállalkozót és mestert is elismerésben részesítettek az eseményen. A VOSZ elnökség elismerését idén kilenc kiváló vállalkozó vehette át, köztük Kovács Sándort, a békéscsabai Univerzál Zrt. gazdasági igazgatóját, Tóth Lajost, a gyulai Tóth és Társa Recycling KFT ügyvezetőjét, Árgyelán János gyulai méhészt, Ficsor Zoltán orosházi aranykoszorús cukrászmestert, Hajdú Gyula szeghalmi vendéglőst, Földesi István agrármérnököt, kamuti mezőgazdasági vállakozót, Hornok Júlia és Posztós István orosházi kereskedőket, Medvegy Mihályt,  békéscsabai HOCZ és Medvegy KFT ügyvezetőjét, illetve id. Ásós Géza vállalkozót, Ker-Kő-Rakó Kft alapítóját.

A gálán Békéscsaba polgármestere, Szarvas Péter úgy fogalmazott, hogy a város évek óta fejlődik és többet tud költeni közösségi célokra, amelyben nagy szerepe van a Békéscsabán és a térségben működő vállalkozásoknak. Hozzátette: a város működési kiadásainak 25-26 százalékát fedezik a vállalkozások helyi adói. Kifejtette: a kötelék elválaszthatatlan a vállalkozások és a békéscsabai önkormányzat teljesítőképessége között.

 

Zene, művészet, sport a középpontban

A megyei Príma-díjat sport kategóriában Dr. Baji Balázs, békéscsabai gátfutó, világbajnoki bronzérmes, Universiade aranyérmes sportolónak ítélték.

– Nagyon jó érzés volt a színpadra állni, megtisztelő, hogy megkaphattam idén a Príma-díjat sport kategóriában. Nagy öröm, ha elismerik a munkámat és a pályán kívüli sikereket, amelyekkel az atlétikán belül, a versenyeken elismernek. Ez borzasztó nagy motivációt jelent számomra – fogalmazott a behir.hu kérdésére Dr. Baji Balázs, a Kopp Békéscsabai Atlétikai Klub, világbajnoki bronzérmes gátfutója.

Zeneművészeti kategóriában a 2012 novemberében alakult Alföld Quartet díjazták. Az együttes azért jött létre, hogy a méltatlanul háttérbe szoruló kamarazenei irodalom remekeit a lehető legszélesebb körben szólaltathassák meg a Dél-alföldi régói, illetve a távolabbi országrészek hangversenytermeiben. A zenekar tagjai közt találjuk Hoffmann Ágnest (hegedű), Szomoré Budai Mariannt (hegedű), Szomor Istvánt (cselló) és Molnár Jánost (brácsa). Kiemelendő teljesítményként ismerték el, hogy 2016 november végén közreműködői voltak a Reformáció és Kultúra éve ünnepi záróhangversenyének, Budapesten.

Népművészet kategóriában a Belencéres Néptáncegyüttes nyerte el a Príma-díjat. Az együttes 2005-ben alapult, fennálásának több, mint 10 éve alatt számos hazai és nemzetközi sikert könyvelhetett el. A táncosok jártak többek között Csehországban, Lengyelországban, Olaszországban, Portugáliában és Törökországban is. Az együttes három csoportból áll, gyermek, ifjúsági és felnőtt tagokkal, összesen 80 fős létszámmal. A Belencéres a Kárpát-medence magyar és nemzetiségi néptánc valamint népzenehagyományának megőrzése mellett felvállalta szűkebb régiójának, Békés megye magyar és nemzetiségi zene és tánchagyományának feltárását, széles körben történő megismertetését és színpadra állítását.

 

 

További programok »

FEL