A magyar ételek sikert arattak Kínában

2017. június 16. 07:07 | Mikóczy Erika

Prohászkba Béla, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének alelnöke a Kína-Magyarország Befektetési és Kereskedelmi Vásáron mutatta be gasztronómiai hungarikumjainkat.

A 20. Kína (Csungking) Befektetési és Kereskedelmi Fórum, Kiállítás és Vásár eseménysorozatán idén Magyarország volt a díszvendég, az ünnepélyes megnyitón Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter mondott köszöntő beszédet. A magyar vállalkozások közel 400 négyzetméteres egységes nemzeti standon mutatkozhattak be, míg Prohászka Béla a megnyitó alkalmával rendezett ebédre és fogadásra készítette el az ételeket.

A vendégek megkóstolhatták a mesterszakács által készített gulyáslevest, marhapörköltet és sonkatekercset. A vásáron avatták fel a csungkingi kínai-magyar technológiai transzferközpontot és a kínai-magyar élelmiszer-tudományi kutatóközpont, továbbá 15 kétoldalú együttműködési megállapodást írtak alá.

A vásárral párhuzamosan rendezték meg a 2. Nyugat-Kínai Budapesti Tavasz elnevezésű kulturális programsorozatot a Pekingi Magyar Kulturális Intézet főszervezésében. Az MNHSZ alelnöke az eseménysorozat keretében tartott főzőshowt a Banan és Budapest Találkozása című eseményen, mely során Gundel palacsintát készített a vendégeknek. A nagy sikerre való tekintettel másnap is felkérték látványfőzésre a Banan kerületben megrendezett Európa Nap alkalmából.

Forrás: kinaon.com

További programok »

FEL