A legfiatalabb orosháziakat köszöntötték

Erzsébet-utalvánnyal, babanaplóval és babaköszöntő képeslappal üdvözlik Orosházán az apróságokat.

Tavaly május 30-án az orosházi önkormányzat képviselő testülete úgy döntött, hogy egyedülálló módon 18 000 Ft értékű Erzsébet-utalvánnyal és apró ajándékokkal kedveskedik az orosházi újszülötteknek. Az ötlet gazdája Dávid Zoltán polgármester, aki elkötelezett a város lakosságmegtartó erejét növelő intézkedések mellett.

A hagyományt teremtő babaköszöntő rendezvénynek a Petőfi Művelődési Központ adott otthont április 11-én délelőtt, ahová 103 olyan családot hívtak meg, akiknek gyermekei 2016 július 1. és december 31. között születtek – tudatta a polgármesteri kabinet. Őket Dávid Zoltán, a város polgármestere köszöntötte, aki beszédében hangsúlyozta, egy város akkor él igazán, ha zajosak a játszóterei, ha sok kis apróság szaladgál a bölcsőde és óvoda udvarán, és ha anyukák tolják babakocsiban csöppségüket az utcákon.

– Egyetérthetünk abban, hogy nincs annál örömtelibb pillanat, mint amikor egy új élet születik egy családba, amelyik várta, akarta és végtelenül szereti őt. Örömmel látom, hogy Orosházán idén jó néhány családnak volt örömteli pillanat a várva várt családtag eljövetele – fogalmazott beszédében a polgármester. Kiemelte, az orosházi városvezetés számára fontos a családok támogatása és a város lakosságmegtartó erejének növelése.

A babaköszöntő rendezvényen az Orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskola másodikos diákjai adták elő zenés műsorukat, majd Orbánné Benkő Ágnes gyermekdallal kedveskedett a résztvevőknek. Az előadások után a megjelent családok láthatóan jóleső érzéssel vették át az ajándékcsomagot a polgármestertől.

Megosztás:

Címke: , , ,