Hamarosan befejeződhet az orosházi birkózó csarnok létrehozása

2023. január 11. 16:08 | Papp Ádám Sándor

Mintegy 450 millió forintból hozzák létre Orosházán azt a csarnokot, amelyben az Orosházi Spartacus Birkózó Klub Egyesület a sportolók felkészülésére, edzésére használ a jövőben. Kedden a térség országgyűlési képviselője, a város polgármestere és a klub elnöke ismertette, hogy egy kormányhatározat alapján az egyesület megkapja a csarnok befejezéséhez szükséges mintegy 53 millió forintot.

Kedden délelőtt tartottak helyszíni bejárást a helyi sportcsarnok mellett épülő létesítményben. Erdős Norbert, a térség országgyűlési képviselője emlékeztetett, hogy a csarnok kivitelezése 2019-ben 100 millió forintból kezdődött meg, majd mintegy 266 millió forint sikeres megpályázásával folytatódott.

– Közeleg az 588 négyzetméteres csarnok befejezése, ugyanis a tavaly októberi kormányhatározat szerint további 53 millió forintból kezdődhet meg hamarosan az utolsó fázis, amelyet követően már birtokba vehetik a bírkózók a létesítményt – hangsúlyozta a képviselő.

A város polgármestere arról beszélt, hogy tavaly ünnepelték a helyi birkózás százéves történetét Orosházán, így örömteli, hogy hamarosan elkészülhet a kornak megfelelő csarnok és méltó környezetben edzhetnek a sportolók. 

– Városunkban nagy hagyománya van a sportágnak. Bízunk abban, hogy a csarnok elkészültét követően méltó módon tudnak majd készülni a versenyzők és további sikereket érnek el, ezzel Orosháza hírnevét öregbítve. Büszkék voltunk eddig is a bírkózásban jeleskedőkre és azt gondolom, hogy a jövőben mégtöbben fognak majd a sportegyesületünkhöz érkezni. Úgy gondolom, hogy városunk egy centrumként fogja majd össze a környékbeli sportolókat – emelte ki Dávid Zoltán.

Az Orosházi Spartacus Birkózó Klub Egyesület elnöke ismertette, hogy a csarnokban két szőnyeg lesz elhelyezve a 288 négyzetméteres küzdőteren, de egy olyan közösségi teret is létrehoztak, amely egyedülálló az országban. 

– A vasbeton szerkezű, hőszigetelt, legkorszerűbb világítással elkészített csarnok küzdőterén lesz két állandó szőnyegünk, ahol az edzések lesznek megtartva. Fontos azonban hozzátenni, hogy az épületben korszerű öltözők és még szauna is várja a sportolókat. Elméletileg a héten érkeznek a napelemek, azoknak a felszerelése 2-3 napot vesz igénybe. Miután ez még egy építési munka, amely bizonyos területeket igénybe vesz, ezután lesz egy piperetakarítás, amely két héten belül megvalósul. Addigra remélem minden papír rendelkezésre áll és meg tudjuk kötni az üzemeltetői szerződést az önkormányzattal – mondta Szél Attila. Mint mondta, bízik abban, hogy a hetven főt számláló egyesületük január végére birtokba veheti a termet és elkezdhetik az edzéseket.

További programok »

Gazdaság

A minőségben és az innovációban is élen járnak a hazai pékségek

A minőségi termékekkel és a speciális fogyasztói igények rugalmas kielégítésével tudják megnyerni a vásárlókat a kisebb pékségek. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Pékszövetség körképe szerint megállapítható, hogy a szakboltok kínálata a fogyasztói igényeknek megfelelően folyamatosan bővül. Az alapanyag felhasználásban is minőségi javulás figyelhető meg.
2024. március 2. 18:07
FEL