308 millió forinttal támogatja a kormány Orosháza energiaköltségeit

2023. január 12. 17:41 | Papp Ádám Sándor

308 millió forintos állami támogatás érkezik Orosházára a közeljövőben – jelentette be a térség országgyűlési képviselője, valamint a település polgármestere. Az önkormányzat az összeget a megnövekedett energiaárak egy részének fedezetéül használja fel.

Magyarország kormánya 44 milliárd forint támogatást nyújt az önkormányzatok számára a jelentősen megemelkedett energiaárak miatt. Erdős Norbert országgyűlési képviselő elmondta, hogy választókerületébe 760 millió forint támogatás érkezett, Orosházára pedig 308 millió forint, amely Gyula és Békéscsaba után a legnagyobb mértékű a megyében.

– Ezeknek az összegeknek a felhasználása a városvezetések feladata. A települések polgármestereivel beszélve most már biztosítottnak látják a jövőt. Nyilván ez nem fedi le teljesen a kiadásokat, de az önkormányzati szektorban immár mindenki nyugodtabb lehet, a pénzek érkeznek és lehet tervezni – fogalmazott a politikus.

A város polgármestere arról beszélt, hogy a 2023-as év költségvetésének tárgyalása februárban kerül a grémium elé, azonban az tisztán látható, hogy jelentős terhet ró az önkormányzatra az energiaárak megemelkedése.

– Minden intézményünkben nagyon komoly megtakarításokat kellett kérnünk a vezetőktől. Ezt ők meg is tették és mindent elkövettek annak érdekében, hogy a gáz-és villanyköltségeket csökkentsék. Ezért köszönet jár nekik, azt gondolom, hogy ez csak közösen érhető el. Az eredmények már látszódnak, ugyanis fogyasztásban jelentős csökkenés mutatkozik az elmúlt évekhez képest – fogalmazott Dávid Zoltán.

A politikusok arról is beszéltek, hogy az önkormányzatnak további támogatásra van szüksége ahhoz, hogy a kötelező feladatokat ellássák és megtartsák a munkahelyeket. Arról is beszámoltak, hogy a kormány ígérete alapján májusban lesz egy második körös rezsikompenzáció is.

További programok »

FEL