A kolbászé volt a főszerep a Csabai Rendezvénypajtában

2019. április 15. 06:39 | Gyemendi Réka

Családi napot tartottak a Csabai Rendezvénypajtában szombaton. Az esemény apropóját a Csabai Kolbászklub által meghirdetett „Minden gyermeknek legyen saját csabai kolbásza” című programsorozat adta.  Több mint 20 foglalkozáson összesen 500 gyermek vett idén részt idén ebben a programban és sajátította el a csabai kolbász készítésének tudományát.

– Első alkalommal szerveztük meg ezt az eseményt, ami egy hosszú évek óra működő rendezvénysorozatnak a csúcspontja. Évek óta több száz békéscsabai iskolás gyermekeknek mutatjuk meg a kolbászkészítés tudományát. Első ízben került most sor arra, hogy a gyerekeknek nem csak a vékonykolbász, hanem a vastagkolbász készítését is bemutattuk. Ehhez kapcsolódóan minden gyermeknek egy-egy szál  vastagkolbászt készítettünk az általuk megismert receptúra szerint, amiket itt át is vehettek – fogalmazott Gaál Csaba, a Csabai Kolbászklub Egyesület elnökségi tagja.

 

Kép: Fazekas Róbert

Az elnökségi tag hozzátette: a programokkal igyekeztek széles korosztály igényeit kielégíteni. A családi napon többek között látvány kolbászgyúrás és töltés megtekintésére, valamint friss kolbászok kóstolására is lehetőségük nyílt a látogatóknak.

 

Kép: Fazekas Róbert

 

A gyerekeket egész nap ugrálóvár és mászófal várta, valamint kézműves süteménysütésen is részt vehettek a Csabai Kolbászklub jóvoltából. Ezen felül a Honvédségnél interaktív testnevelésóra várta a kicsiket. Az idősebbeknek zenei programokkal kedveskedtek: délután a Show and bors zenekar gondoskodott a hangulatról, az estét pedig az Over 3 zenekar koncertje zárta. A rendezvényen több kézműves árus is jelen volt termékeivel.

 

További programok »

Életmód

Édes semmittevés olasz módra

Olaszországban mindent látni kell, de minden turistának érdemes elszakadnia a több ezer éves városok fő terei nyújtotta látványtól és néhány utcával távolabb sétálni. Az eldugott kis kávézókban pedig pillanatok alatt átjárja az embert az igazi olasz életérzés, csak figyelni kell a körülöttünk zajló életet. Ez az Édes semmittevés az olasz életérzés titka.
2019. szeptember 21. 14:07
FEL