EurópaFeszt: Családi nap a Csabai Rendezvénypajtában

2021. szeptember 19. 15:21 | Csiffáry Zsuzsanna

A Europe Direct Békés családi napot tartott a Csabai Rendezvénypajtában vasárnap. A program számos lehetőséget biztosított a látogatóknak.

Szarka Judit irodavezető kiemelte, hogy az Európai Bizottsághoz benyújtott sikeres pályázat eredményeként a Békés Megyei Könyvtár az új EUROPE DIRECT hálózatnak is tagja maradhat 2025-ig. Ennek aprópóján kedveztek most vasárnap a családosoknak. A Csabai Rendezvénypajtában az érdeklődők számos program közül választhattak, sporteseményeken, kutyabarát programokon, koncerten és kvízversenyen vehettek részt. 

Magyarországon egyébként 17 megyeszékhelyen működik a EUROPE DIRECT európai uniós tájékoztató szolgálat. A központ feladata elsősorban a megye lakosságának Európai Unióval (EU) kapcsolatos információigényének kiszolgálása. 

Idén májusban EU-szerte felállt az új generációs hálózat az Európai Bizottság koordinálásával. Szarka Judit elmondta, hogy a Békés Megyei Könyvtárban 1998 óta működik uniós információs iroda. Az intézmény most 2025-ig nyerte el az Európai Információs Pont működtetési jogát.   

 

Galéria

További programok »

Itthon

PM: a februári adóvisszatérítéshez most 180 ezer szülőtől vár adatokat a NAV

z adóhivatal segít abban, hogy minden érintett február 15-ig visszakapja az idén befizetett adóját, ezért a napokban mintegy 180 ezer szülőnek küld tájékoztatást. Az érintetteknek csak annyi a teendőjük, hogy 2021. december 31-ig kitöltik a VISSZADO-nyilatkozatot - tájékoztatta Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára az MTI-t.
11:40
FEL