A Kazinczy utcai posta nyitva tartásáért lobbiznak

2022. november 3. 14:45 | Szabó Judit

A Magyar Posta Zrt. ideiglenesen szünetelteti 210 településen 366 postahivatal működését - jelent meg a hír a vállalat hivatalos oldalán múlt szombaton. Békéscsabán több kisebb fiók működését is felfüggesztik, ez ellen tenne az MSZP békéscsabai szervezete.

Békéscsabán három postahivatal működik tovább, itt kapacitásbővítéssel oldják majd meg a nagyobb forgalom miatti könnyebb ügyintézést. A megyeszékhely több városrészén komoly gondot okoz majd a levelek feladása, átvétele vagy akár az ügyintézés, legfőképpen az idősek számára – vélik a Magyar Szocialista Párt (MSZP) helyi politikusai. Éppen ezért csütörtökön arról beszéltek, hogy nem átgondolt lépésről van szó. Fülöp Csaba, a 6. számú egyéni választókerület képviselője elmondta, hogy több megkeresés érkezett hozzá a bezárással kapcsolatos bejelentés óta. 

– Azt gondolom, hogy ez rendkívül hátrányosan érinti majd a Kazinczy-lakótelepen és a környékén élőket. A lakók leírták azt, hogy a bezáró posta mekkora problémát okozhat a számukra, hiszen zömmel idős, egyedülálló, nehezen közlekedő emberek élnek itt. Azt szeretnénk elérni, hogy ne legyen olyan városrész, amely postai szolgáltatás nélkül marad – emelte ki a körzet képviselője. 

A képvselő hozzátette, hogy arra az esetre, ha nem sikerül megakadályozni a posta bezárását, több alternatív javaslatot fogalmaznak meg, amellyel biztosított lehet a szolgáltatatást a lakótelepen. Azt kérik, hogy vizsgálják meg a rövidített nyitvatartás lehetőségét. Amennyiben ez nem lehetséges, kérik a forgalmasabb napokon, például nyugdíj kifizetésnél vagy ünnepekkor a hivatal nyitva tartását. Ha semmilyen megoldás nem lehetséges, akkor kérik, hogy Békéscsaba többi városrészét bevonva vezessék be a mobil postai szolgáltatást. 

Miklós Attila, az MSZP önkormányzati képviselője elmondta, hogy három levelet fogalmaztak meg a Kazinczy utcai postahivatal bezárása ellen.

– A térség országgyűlési képviselőjéhez juttatunk el egy levelet, amelyben arra kérjük, hogy a döntés visszavonásában próbáljon élen járni. Szarvas Péter polgármesternek juttatunk el egy másik levelet, melyben arra kérjük, hogy a békéscsabaiak érdekét vegye figyelembe és álljon ki a kis posták niytvatarása mellett – emelte ki a képviselő.

Miklós Attila hozzátette, hogy a harmadik levelet a posta megbízott vezérigazgatójának küldték el, amiben azt kérik, hogyha átszervezés zajlik a vállalatnál, az ne jelentsen egyet a kis fiókok bezárásával.

Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere is azt kéri, vizsgálják felül a posták bezárását. A polgármester a közösségi oldalán posztolt az ügyről csütörtökön, melyről bővebben itt olvashatnak. 

További programok »

FEL