A jövő biztonsága

2016. december 15. 16:09 | Kugyelka-Zámbori Eszter

Mintaprogram a kormányhivatal és a médiacentrum együttműködésével.

Nagyon fontos, hogy mindannyian tisztában legyünk a társadalombiztosítással kapcsolatos alapkérdésekkel. Ezt a fajta tájékoztatást fogja szolgálni „A jövő biztonsága” TB Oktatási Mintaprogram. A Békés Megyei Kormányhivatal a Békéscsabai Médiacentrum Kft.-vel működik együtt a mintaprogram kialakításában.

A Békés Megyei Kormányhivatal fontos céljának tekinti, hogy minden ember tisztában legyen olyan kérdésekkel, hogy például mire fordítják befizetett járulékainkat, milyen ellátásokra számíthatunk betegség esetén vagy időskorban, vagy mi lehet a következménye a „feketemunkának”.

– A Békés Megyei Kormányhivatal aktív részese kíván lenni a társadalmi felelősségvállalásnak, éppen ezért vesz részt a tb oktatási mintaprogram megvalósításában, amely egyedi, innovatív és újszerű kezdeményezés. A programban együttműködünk a Magyar Pénzügyi Gazdasági Ellenőrök Egyesületével, közszolgálati médiapartnerünk pedig a Békéscsabai Médiacentrum Kft. – mondta Petróczki Zoltán Gábor, a kormányhivatal főigazgatója, a program beharangozó sajtótájékoztatóján, hozzátéve, hogy ezeknek az ismereteknek az átadásával a legideálisabb azokat a középiskolásokat megcélozni, akik pályaválasztás előtt állnak.

A megyei kormányhivatal munkatársa, Dávid Ferenc ezért állított össze egy kifejezetten ezekkel a kérdésekkel foglalkozó tananyagot.

–Elsődleges kérdés, hogy tudatosítsuk a fiatalokban a társadalombiztosítás szerepét, jelentőségét. De Magyarországon az államnak meghatározó szerepe van ezen a területen. Viszont szervesen az oktatásban nem jelenik meg kellő súllyal. – emelte ki Dávid Ferenc, a megyei kormányhivatal Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztályának főosztályvezető-helyettese.

A „Jövő Biztonsága” TB Oktatási Mintaprogram egy egyedi, innovatív és újszerű kezdeményezés, amely kapcsán a Békés Megyei Kormányhivatal a Békéscsabai Médiacentrum Kft.-vel működik együtt.

– Azokat a felületeket biztosítjuk a kormányhivatallal történő együttműködésben, amely eredendően talán nem áll a kormányzati rendszernek a rendelkezésére. Tehát azzal, hogy több féle platformot működtetünk, tehát televíziót, nyomtatott lapot, online felületet, a behir.hu hírportált, ezzel különböző korcsoportokat, célcsoportokat tudunk megszólítani. – emelte ki Opauszki Zoltán, a Békéscsabai Médiacentrum Kft. ügyvezetője. Hozzátette: Olyan megoldásokon is gondolkodunk, amelyekkel a kulcsfontosságú információkat egyszerűen, közérthetően, az adott korosztály érdeklődésének, nyelvezetének megfelelő módon juttatjuk el az érintettekhez.

A programban a 7.Tv elkészít egy filmet, a békéscsabai Széchenyi István Közgazdasági Szakgimnázium végzős osztályának rendhagyó osztályfőnöki óráján. Az interaktív órán, illetve a készülő filmben híres Békés megyei sportolók, valamint közéleti személyiségek is szerepet vállalnak. A filmet ezt követően a megye összes középiskolai végzős osztályának eljuttatják. A szakemberek elmondták: a program nemcsak a jövő nemzedékének szól, a szülők, felnőttek számára is hasznos információkat nyújt majd.

FEL