A Magna Cum Laude lepte meg a Közgé diákjait

2017. március 8. 10:50 | behir.hu

Az öngondoskodás és a külföldi munkavállalás került a középpontba a Békés Megyei Kormányhivatal és a Békéscsabai Médiacentrum Kft. együttműködésében zajló, A jövő biztonsága program harmadik állomásán. A rendhagyó tanórába a békéscsabai kézilabda csapat képviselői mellett a Magna Cum Laude zenekar két tagja is bekapcsolódott.

A sorozat nyitányaként egy TB totón tesztelhették tudásukat a Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakgimnázium végzős tanulói, majd a szociális biztonság és a társadalombiztosítás témakörében mélyülhettek el.

- Fantasztikus vendégeket sikerült meghívni és megszólítani, úgy gondolom, hogy ez a két téma, a külföldi munkavállalás és az öngondoskodás mindannyiunk számára nagyon fontos. A diákok számára is meghatározó, hiszen ott vannak a munkába állás küszöbén, az öngondoskodásról pedig nem tudunk eleget beszélni – fogalmazott Dávid Ferenc, a Békés Megyei Kormányhivatal Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztály vezetőhelyettese.

A rendhagyó programhoz egy hónappal korábban már csatlakozott Skaliczki László, a Békéscsabai Előre NKSE vezetőedzője, valamint Triffa Ágnes, az együttes kapusa. Most pedig meglepetésvendégként a Magna Cum Laude két tagja, Szabó Tibor és Kara Misa érkezett, hogy megosszák tapasztalataikat a fiatalokkal.

- Az öngondoskodásnak szerintem az a lényege, hogy az élet bármikor sodorhat olyan helyzetbe, amit az ember kénytelen saját maga megoldani. Lehet, hogy nincs mindig jobbról-balról támogatás és akkor az ember kénytelen lesz egyedül megoldani az adott problémát – hangsúlyozta Szabó Tibor, a zenekar gitárosa.

A diákok ezúttal is több hasznos információval gazdagodtak, amelyet majd hasznosíthatnak a jövőben, amikor kilépnek a nagybetűs életbe. Az együttműködésben a 7.Tv egy filmet készít, amelyet a megye összes középiskolájába eljuttatnak majd. A jövő biztonsága elnevezésű program áprilisban folytatódik, amikor egy záró TB-totón tesztelhetik a megszerzett tudásukat a középiskolások.

További programok »

FEL