Új operettel készül a Jókai színház

2020. június 24. 15:53 | Vári Bianka

A Viktória című három felvonásos operett arról szól, hogy az igaz szerelem mindent legyőz, így a háborút és a fogolytáborokat is. A teátrum igazgatója elmondta, hogy az olvasópróba időpontja szimbolikus jelentőséggel bír, hiszen a próba napján nyitott újra a színház.

A Viktória – egy jó operetthez méltó módon – rendkívül fordulatos és látványos. A szibériai hómezőktől kezdve a Pekingi Amerikai Nagykövetségen és a leningrádi palotán keresztül egy kiskundorozsmai kocsmáig követhetjük nyomon a regényes, kalandos történetet – fogalmazott a teátrum igazgatója. Seregi Zoltán arról is beszélt, hogy a következő, Nemzeti Összetartozás évadában minden előadásban a műfajnak megfelelő módon jelenik meg a trianoni békediktátum.

– Ha csak két mondat erejéig is, de szinte minden darabban megjelenik Trianon, ahogyan ebben az operettben is. A darabot 1922-ben írtak, tehát a trianoni békediktátum aláírása utáni időben és megjelenik benne az elcsatolás motívuma – mutatott rá a direktor.

 

 

A különleges darabban a különböző zenei stílusok – például az amerikai dzsessz és a magyar népzene –, illetve a táncstílusok is keverednek. Bozsó József koreográfus elmondta, hogy a darabban két táncos-komikus pár is feltűnik majd.

 

 

– A két táncos-komikus párral két különböző stílus jelenik meg. Ábrahamról (Ábrahám Pál - a szerk.) tudni, hogy dzsesszes operetteket készít, ír. Az egyik táncos-komikus pár inkább modernebb táncokat lejt majd, a másik pár inkább klasszikusabbat, vidámabbat – fogalmazott kérdésünkre.

Kelemen Csaba, a Gárdonyi Géza Színház tagja januárban játszott először Békéscsabán, akkor Dobó Istvánt alakította az Egri csillagokban. Elmondása szerint a Viktória egy különös, nagyszerű darab, amit több alkalommal látott, azonban eddig nem volt lehetősége szerepelni benne. 

 

 

A műfaj kedvelői mindent megtalálhatnak az előadásban, amiért az operettet szeretni lehet: könnyed történetet, kiváló zenét, és halhatatlan slágereket. A Viktória bemutatója a tervek szerint szeptemberben lesz.

 

További programok »

FEL