Tavaszra halasztja a Viktória bemutatóját a Jókai színház

2020. november 5. 08:39 | Vári Bianka

A Viktória – egy jó operetthez méltó módon – rendkívül fordulatos és látványos. Olvasópróbáját éppen a koronavírus tavaszi hullámát követően, a színház újranyitásának napján tartották. A járvány azonban ismét közbeszólt, így a színház kénytelen elhalasztani a bemutatót.

A november 9-ére tervezett, három felvonásos operett előadására nagy lendülettel készült a teátrum. A színház igazgatója elmondta, hogy a díszlet és a jelmezek készen vannak, a színészek és énekesek pedig felkészültek. Seregi Zoltán ugyanakkor arról is beszélt, hogy kénytelenek elhalasztani a bemutatót a most bevezetett intézkedések következtében kialakult nézőszám-csökkentés miatt.

– Bízom benne, hogy februárban be tudjuk mutatni. A járványhelyzet miatt olyan nézőszám-szűkítésre kényszerülünk, hogy minden harmadik széken ülhet csak néző. A Viktória nem bérletes előadás, ez jegybevételes, sokkal költségérzékenyebb. Ezért döntöttem úgy, hogy ezt egyelőre halasztjuk – közölte Seregi Zoltán.

A járvány a szereposztást is megváltoztatta, hiszen a főszerepet játszó Kelemen Csaba a fertőzés következtében elhunyt.

– Csabával nagyon jó barátságban voltam, együtt jártunk annak idején a színművészetire, tehát engem különösen mélyen érintett a halála. Nagyon nehéz volt őt pótolni, legszívesebben lemondtam volna az egészről, de ezt nem tehetem meg – mondta az igazgató.

Seregi Zoltán hozzátette, hogy a főszerepben Szolnoki Tibor áll majd színpadra, aki már a városban van, és készül az előadásra. Kiemelte: bíznak abban, hogy tavasszal lehetőségük lesz nagyközönség előtt bemutatni a darabot.

További programok »

FEL