A cél a jó pálinka és a kulturált italfogyasztás népszerűsítése

2022. február 18. 14:36 | Csiffáry Zsuzsanna

Február 26-án és 27-én több programra számíthatnak a Csabagyöngye Kulturális Központba látogatók. A Pálinkarnevál nemcsak azokat szólítja meg, akik a pálinkát fogyasztani szeretik, hanem azokat is, akik szeretik elkészíteni.

A Csabagyöngye Kulturális Központban rendezik meg a Pálinkarnevált február 26-án és 27-én. A 7.Tv Csabai Forgatag című magazinjában Fabulya Attilával beszélgetünk péntek este 20:20-tól a pálinka hagyományairól, illetve a programról. A Pálinkarnevál fővédnöke, Herczeg Tamás elmondta, hogy 10 évvel ezelőtt alakult a Csabai Pálinkaklub, amelynek jelenleg is tagja.

– Amikor a Csabai Pálinka Klubot megalapítottuk, az volt a célunk, hogy minél több emberrel megismertessük azt a módszertant és technológiát, hogyan kell jól készíteni a pálinkát, illetve a mértéktartó, kulturált pálinkafogyasztást próbáltuk széles körben elterjeszteni. Ez a célja a Pálinkarneválnak is. Azokat a személyeket kívánja megszólítani, akik kedvelik ezt a hungarikumot és nemcsak fogyasztani, hanem elkészíteni is szeretik – fogalmazott Herczeg Tamás országgyűlési képviselő. 

További programok »

Itthon

Diáksport napon mérték össze erejüket a Vízműben a sulisok

A Békéscsabai Szakképzési Centrum Vásárhelyi Pál Technikum és Kollégium Jókai Mór Kollégiuma szervezett diáksport napot csütörtökön délután. A délután 15 órakor kezdődő versenyen részt vesznek a BMC-hez tartozó összes kollégium versenyző diákjai, akik öt számban, köztük lövészetben, dartsban, tollaslabdában és szkanderben mérték össze erejüket. 
16:40
FEL