A Jézus Szíve Katolikus templom főbejáratának renoválására gyűjtenek

2023. augusztus 4. 15:33 | Csiffáry Zsuzsanna

Összefogásra buzdítják a békéscsabaiakat a katolikus egyházközösség tagjai vasárnap délelőttől kora délutánig. Ennek apropója, hogy a Jézus Szíve katolikus templom, Erzsébethely egyik nevezetességének a főbejárata renoválásra szorul. Az adományozók között ajándékokat sorsolnak ki.

Vasárnap 9 órakor veszi kezdetét a Jézus Szíve Templom területén az a jótékonysági vásár, amelynek célja a főbejárat felújításához szükséges pénz összegyűjtése. A templomot több évtizede adták át, így értelemszerűen a főbejárat is 1993. november 27-e óta áll. Mladonyiczki Béla munkája körtefából készült, a rózsafüzér titkait jeleníti meg a domborulatokban. Már többször javították, most is újabb restaurálásra szorul, de erre egyáltalán nincs anyagi keret.

Járvás Istvánné, az adománygyűjtés főszervezője elmondta, hogy augusztus 6-án, vasárnap 9 órától 13 óráig várják a segíteni vágyókat a templom előtti téren. A jótékonysági akcióban a Portéka Kézműves és Termelői Közösség is közreműködik, ugyanis bevételük jelentős részét felajánlják a renoválásra. Járvás Istvánné már korábban elmondta, hogy számos felajánlást kaptak.

Többen ajánlottak fel divatékszereket, játékokat, ridikülöket, könyveket, órákat, amelyeket megvásárolhatnak az adományozók, támogatva ezzel is az akció célját.

A főszervező hangsúlyozta, hogy a vásárlók körében többek között kézműves, hímzett díszpárnákat sorsolnak ki. Hozzátette, hogy a jótékonysági programnak még lesz folytatása.

További programok »

Itthon

Olimpiatörténeti kiállítás nyílt a Belvárban

"Idén is lesz olimpia - hangolódás a 2024. évi ötkarikás játékokra" címmel olimpiatörténeti kiállítás nyílt a Békéscsabai Belvárosi Általános Iskola és Gimnáziumban kedden. A megnyitó díszvendégei Márton Anita olimpiai bronzérmes súlylökő és Bökfi János olimpiai 4. helyezett súlyemelő voltak, akik több relikviát is adományoztak a kiállítás anyagába.
18:50
FEL