A hónap közepén kezdődhet a csapadékvízelvezető-rendszer megerősítése Csabán

2021. május 5. 13:40 | Papp Ádám Sándor

Megerősítik a csapadékvízelvezető-rendszert a megyeszékhelyen, több helyszínen is. A beavatkozásra azért van szükség, mert a nagy mennyiségű, rövid idő alatt lehullott eső problémákat okoz az alacsony fekvésű házaknál.

– 650 folyóméter nyílt árok és 390 folyóméter zárt csatorna felújítása történik meg – mondta a békéscsabai polgármesteri hivatal városüzemeltetési osztályának vezetője. A megerősítés a Halastó és a Kárász utca, valamint a Mikkeli tér övezetében történik meg. Csiaki Tamás kiemelte: a szakemberek a helyszínen az árkok mélyítését, ásását és tisztítását végzik el.

– Jellemzően a nyári nagy zivatarok esetében a város különböző pontjain kiöntések történtek. Ez a terület is egy ilyen kiöntési pont volt, ezért szükséges az árokrendszer felújítása, illetve a bővítésének az elvégzése – hangsúlyozta az osztályvezető.

A mintegy 5 millió forintos beavatkozás május közepén kezdődhet el és vélhetően egy hónapon belül történik meg a rendszer megerősítése. Békéscsabán továbbá a Móricz Zsigmond utcában jelentkezik probléma nagy esőzés esetén. Csiaki Tamás hozzátette: ott a csapadékvíz-elvezető árkok felújítása június végén, július elején kezdődik el.

Fotó: Papp Ádám / behir.hu

Fotó: Papp Ádám / behir.hu

További programok »

Itthon

Jakab: „A békési melós 140 ezerrel kap kevesebbet, mint a fővárosi kollégája”

Egy Békés megyei munkája is ér annyit, mint bárki másé Európában címmel tartott sajtótájékoztatót hétfő délután, a békéscsabai Petőfi ligetben Jakab Péter, az előválasztás miniszterelnök-jelöltje, és Stummer János országgyűlési képviselő, aki az ellenzéki előválasztáson Békés megye 1. számú választókerületében indul.
2021. június 21. 17:02
FEL